Partida contând pentru turul 2 (R32) al turneului ATP Masters 1000 “Western & Southern Open”:

Marin Cilic (Croaţia, 7) [7] – Marius Copil (92 ATP) [Q] –  6-7(7), 6-4, 6-4

Partida a durat 2h17′.
Marius şi-a pierdut serviciul primul, în jocul 6, astfel că Cilic a ajuns să conducă, 5-2. Din acel moment Marius a început să rişte şi bine a făcut, căci jocul necesar îl are fără doar şi poate. Astfel că jucătorul nostru a reuşit câteva puncte excepţionale – am reţinut un retur în lung de linie de toată frumuseţea – dar a fost şi eficient, căci n-a avut nicio emoţie până l-a egalat pe croat la 5. Două jocuri câştigate cu serviciul, la zero, de către fiecare combatant au dus setul în tie-break, unde românul a reuşit să câştige un punct mai mult cu returul decât Cilic.
În setul 2, Cilic a făcut break în jocul 7 şi acum Marius nu a mai putut să-l ajungă din urmă, dezvăluind şi o stare de iritare, care nu i-a fost deloc benefică.
S-a liniştit în manşa a 3-a, a crescut nivelul jocului din nou, dar nu suficient pentru a putea câştiga cu returul, în timp ce adversarul său a făcut-o din nou în jocul 7.

Marius rămâne după acest turneu Masters 1000 cu realizările cuvenite calificării pe tabloul principal şi victoriei din turul 1 (R56).

Rămâne ca Marius să clădească pe aceste înfrângeri la limită – de adăugat cea la Andy Murray din optimile ATP 500 Series Washington – pentru a aborda cu încredere toate partidele, inclusiv cu adversari nu atât de valoroşi ca cei doi menţionaţi mai sus.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.