Galerie
Credit Foto: Jimmie48 / Tenis Dunyasi Magazine

Reputata ziaristă Courtney Nguyen – WTA Insider – a postat pe Twitter, imediat după victoria Monicăi Niculescu din primul tur (R56) al turneului WTA Premier 5 “Qatar Total Open” la Maria Sharapova:

Monica Niculescu este o legendă

Comentariul la acest tweet al la fel de reputatului ziarist Giulio Gasparin a fost:

Acesta este cel mai mare adevăr pe care l-am citit astăzi pe Twitter.

Site-ul WTA face cronica meciului şi transcrie declaraţiile de mai jos, de la conferinţa de presă, sub titlul:

Monica îşi taie drum prin ofensiva Sharapovei la Doha.

Monica a spus la conferinţa de presă:

Ador felul în care joc, îmi place să fiu unică şi cred că forehand-ul meu este o armă. Şi când mă simt bine pe teren, atunci joc relaxată şi pot să fiu bună şi periculoasă.
La început am stat în spatele linei de fund şi doar m-am apărat. La un moment dat mi s-a îmbunătăţit serviciul. Am reuşit câteva mingi câştigătoare, am intrat în teren şi nu m-am mai apărat ca în primul set.

Cheia a fost că am înţeles jocul ei şi ce vrea să facă pentru că nu am avut ritm şi cred că nici ea nu a avut ritm, deoarece eu joc ciudat (râsete în sală).
Am avansat cu slice-ul şi am jucat ceva mai adânc şi am răzbit. Nu-i uşor să învingi genul acesta de jucătoare în setul decisiv. La 3-3 ele joacă din ce în ce în ce mai bine, aşa că sunt fericită că am fructificat momentul şi am câştigat.

Maria Sharapova a spus:

Cred că am făcut o treabă bună în primul set şi jumătate, dar evident asta nu e suficient ca să câştigi un meci. M-am impus în raliurile mai lungi, deşi nu am dorit să am parte de ele. Fizic m-am simţit bine. Dar am devenit pasivă spre final şi am început să fac prea multe erori.
Cred că trebuie să mă uit la înregistrare şi să văd de ce m-am retras în spatele liniei de fund şi nu am avansat, astfel ca să-mi impun ritmul.

O altă statistică lămuritoare în ce priveşte numărul de erori neforţate ale Mariei:

Credit Info: WTA Insider

Şi încă o reflecţie personală, întărită de sumedenia reacţiilor entuziaste de pe reţelele de socializare: victoria de astăzi a Monicăi transcede importanţa acestui turneu şi este o atestare definitvă a stilului ei de joc, ironizat de destule ori.
În bătălia stilurilor de astăzi, Monica a arătat că jocul ei nu este o ciudăţenie, ci o armă redutabilă, exersată timp de mulţi ani şi că până la urmă orice stil de joc poate să triumfe, cu condiţia ca jucătorul să creadă în el şi să-l însoţească cu putere de muncă şi dorinţă de victorie.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.