Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

3 Slideshow-uri a câte 5 imagini din timpul partidei de astăzi

Câtă dreptate au avut Simona şi Angie, când prevedeau pentru semifinala de astăzi un maraton cu raliuri lungi.

Aşa a fost şi încă o dată pe atât. Totul sub semnul unui tenis sclipitor, care a ridicat tribunele de multe ori în picioare şi a smuls murmure şi exclamaţii de admiraţie în timpul punctelor, pe mai toată durata partidei.

Un meci pe care noi, telespectatorii implicaţi emoţional nu am putut să-l urmărim din fotoliu.

repetăm mai întâi scorul:

Simona Halep (1 WTA) [1] – Angelique Kerber (Germania, 16 ) [21] 6-3, 4-6, 9-7 în 2h20′

  • primele 5 jocuri din setul 1 au mers toate către Simona Halep – cu 3 break-uri în favoarea ei  – care a jucat probabil una din cele mai strălucite secvenţe ale carierei.
    Dar aşa cum remarca ea ieri, la conferinţa de presă, o asemenea serie poate deveni periculoasă. Şi această premoniţie s-a adeverit, căci Angelique Kerber a revenit. Prea târziu totuşi pentru a ameninţa prima manşă a Simonei, ea nereuşind să recupereze decât două din cele 3 break-uri
  • Simona a început foarte bine şi setul 2 şi a reuşit primul break în jocul 4. Dar Kerber, cu încrederea recâştigată a făcut imediat re-break şi apoi a mai câştigat încă o dată pe serviciul jucătoarei noastre în jocul 9.
    Apoi a egalat situaţia la seturi, dar de-abia după ce Simona a reuşit să salveze primele două oportunităţi ale adversarei.
  • În decisiv s-a declanşat apocalipsa, a doua pentru Simona Halep la acest turneu, după partida din turul 3.
    Schimb de break-uri în primele două jocuri, după care s-a mers cu serviciul până la 4-3, scor la care românca a înfrânt serviciul adversarei, dar aceasta a replicat imediat.
    La 5-4, Simona a condus 30-15, scor la care a apelat inspirat la hawk-eye, care a indicat un out al lui Kerber, nesemnalizat de arbitrii şi în loc de 30 egal, românca s-a văzut în faţa primelor două mingi de meci. Ratate amândouă.
    Refluxul a continuat, căci în jocul următor şi-a pierdut serviciul şi la 5-6 şi 15- 40 a venit rândul nemţoaicei să aibă două mingi de meci. După ce a salvat-o pe prima, Simona a zâmbit către loja ei şi atunci inimile au început să ne bată din nou şi ne-am gândit: “Ştie ce face!” Şi a ştiut! Căci a salvat-o şi pe a doua, a mai câştigat două puncte şi a egalat scorul la 6.
    De-acolo, liderul WTA din România nu ne-a mai pus pe jar decât o dată, când în ultimul joc al partidei la 40-30 a ratat a treia minge de meci. Dar apoi ne-a dus în al 9-lea cer cu două puncte izbăvitoare.

O partidă în care Simona Halep a dat tot ce a avut, aşa cum promisese la conferinţa de presă de ieri, în care Angelique Kerber şi-a făcut jocul ei, aşa cum îşi propusese la rându-i ieri, dar care astăzi n-a fost suficient ca să înfrângă minunatul, agresivul, impetuosul tenis al româncei, dublat de un mental fără cusur.

Halep a fost jucătoarea mai agresivă, cea care a dictat condiţiile în această partidă. Foarte puţine jucătoare ar fi rezistat infernului dezlănţuit de prima jucătoare a lumii pe teren astăzi. Angelique Kerber a fost una dintre ele şi a făcut-o cu o tenacitate demnă de toată admiraţia.

Cu atât mai mare este meritul Simonei, cu atât mai dulce gustul victoriei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.