Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Două Slideshow-uri a câte 5 imagini

Simona Halep a acordat al 6-lea interviu pe teren la Australian Open 2018, după victoria care i-a adus prima calificare în finala turneului de Mare Şlem de la Melbourne:

Announcer: Simona, îmi vine să mă întind pe jos şi să te las să stai pe mine cât îţi iau interviul. Ai fost cu adevărat extraordinară. Felicitări. Eşti în prima ta finală la Australian Open. Şi ştiu cât de mult înseamnă acest lucru pentru tine, căci şi domnul de sus, antrenorul tău, este australian. Poţi să explici cât de greu a fost acest meci?

Simona: Cu siguranţă că a fost foarte greu. Acum tremur. Sunt foarte emoţionată după ce am câştigat această partidă. Ştiam de dinainte că va fi greu cu ea. E o adversară foarte dură, se mişcă bine, loveşte din orice poziţie.
Sunt atât de fericită că am rezistat şi am putut câştiga acest meci. A fost al doilea cel mai lung pentru mine. Nu e uşor ca la acelaşi turneu să ai două asemenea meciuri.
Nu pot decât să savurez momentul şi să mulţumesc spectatorilor: m-aţi susţinut şi m-aţi ajutat.

Întrebare: Nu am avut niciodată ambele finaliste care să fi avut de înfruntat mingi de meci de-a lungul turneului. Tu la partida din turul 3 şi acum. Şi continui să găseşti resurse! De unde vine puterea asta de luptă, Simo?

Simona: În partida asta am fost prima care a ratat mingi de meci şi mi-am zis că dacă ea a revenit, pot şi eu. Am avut încredere în mine şi luasem decizia – după ce mi-am luxat glezna – să lupt pentru fiecare minge, să merg până la capăt, să dau tot ce pot şi apoi să mă odihnesc. Aşa că mă voi odihni cum se cuvine după acest turneu.

Întrebare: Când treci prin asemenea momente cu suişuri şi coborâşuri la ce te gândeşti? Ce îţi spui în acele momente?

Simona: Încerc să rămân calmă. Dar astăzi psihicul mi-a fost ca un montagne russe. Nu am renunţat la nicio minge şi până la urmă asta contează, pentru că dacă nu cedezi, până la urmă câştigi. Asta am făcut şi sunt foarte mândră de mine.

Întrebare: Vom avea o finală extraordinară. Vei întâlni o cunoştinţă veche, care fuge la fel de mult ca tine, care te obligă să joci la fel cum a făcut-o Angie. Veţi lupta nu numai pentru locul 1 WTA, ci şi pentru primul titlu la un turneu de Mare Şlem. Ce înseamnă această partidă pentru tine, ştiind şi că o respecţi pe Caroline Wozniacki?

Simona: Da, o respect şi ştiu că partida va fi similară cu cea de astăzi. Va trebui să alerg, aşa că mă voi odihni foarte bine după această partidă. Dar va fi o mare provocare. După finala de la Roland Garros mi-am zis că dacă voi mai ajunge o dată în această situaţie, voi da tot ce am şi voi fi mai curajoasă. Aşa că voi da tot ce am mai bun şi nu mă voi gândi la titlu. Dacă e să vină, va veni.

Announcer: Pot să-ţi spun că există un cuvânt care descrie ce ai făcut tu astăzi, şi acesta este: CURAJ.
Doamnelor şi Domnilor,  să o aplaudăm pe prima jucătoare a lumii, în prima ei finală la Australian Open.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.