Embed from Getty Images

Actualizare: ITF spune că Lleyton Hewitt nu s-a retras niciodată oficial, astfel încât a fost în permanenţă în vizorul controlalelor anti-doping. Precizarea este făcută nu pentru că ar exista vreo suspiciune, ci pentru că dacă s-ar fi retras oficial, ar fi trebuit să notifice ITF cu 6 luni înainte de revenire.

Retras din circuit în 2016, după Australian Open, actualul căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a Australiei, Lleyton Hewitt îşi va face reintrarea la ediţia actuală a turneului de Mare Şlem australian în proba de dublu.

El va forma o echipă cu Sam Groth, care va urma exemplul ilustrului său compatriot şi se va retrage la această ediţie.

Lleyton Hewitt (36 de ani) a câştigat două turnee de Mare Şlem la simplu: US Open 2001 şi Wimbledon 2002 şi unul la dublu: US Open 2000 ( / Max Mirnyi). A fost lider al clasamentului ATP timp de 80 de săptămâni, în două serii, între 2001-2003.
El a făcut totuşi două excepţii după retragerea oficială, ambele tot în proba de dublu: a jucat un meci în ediţia 2016 a Cupei Davis, împreună cu John Peers şi alături de alt compatriot, Jordan Thompson – la Wimbledon 2016 – când au trecut un tur şi au pierdut apoi 17-19 în decisiv la spaniolii Almagro / Marrero.

Sam Groth (30 de ani) se situează acum pe locul 248 ATP la simplu (maxim: 53 / 2015) şi 80 la dublu (maxim: 24 / 215) şi are în palmares 2 titluri ATP la dublu.

Lleyton a spus legat de participarea la importantul eveniment:

O să fie şi niţică distracţie, căci despre asta este vorba la Australian Open.
Voi savura participarea. Ne-am antrenat zilnic şi nu vom merge acolo, doar ca să completăm tabloul. Vrem să contăm cu adevărat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.