Kimberly şi Destanee, astăzi la Brisbane
Credit Foto: Jimmie48 Photography & brisbaneinternational.com

Kimberly Birrell (20 ani), cea care acum două săptămâni câştiga turneul de calificare australian, miza fiind un wild card la Australian Open, a obţinut astăzi la WTA Premier “Brisbane International“ un rezultat excepţional, a doua victorie a carierei pe un tablou principal din circuit – după cea de la International Hobart 2016 – şi prima la o jucătoare din top 10 WTA.
Evoluţia carierei i-a fost întârziată de o accidentare la cotul drept, urmată de operaţie, care i-a compromis bună parte din sezonul 2016.

Beneficiind de o invitaţie acordată de organizatori, ea a câştigat în primul tur (R30) partida:

Kimberly Birrell (Australia, 283 WTA, clasament maxim: 259 / octombrie 2018) [WC] – Daria Kasatkina (Rusia, 10) [7] 5-7, 6-4, 7-6(3) în 3h9′.
În setul decisiv, Kimberly a revenit de la 3-5.

În optimile de finală, ea o va întâlni pe Lesia Tsurenko (Ucraina, 27).

Şi compatrioata ei, Destanee Aiava (247 WTA, 18 ani, clasament maxim: 147), de asemenea invitată la Brisbane – cea care câştiga  anul trecut turneul de calificare australian – a reuşit un rezultat foarte bun: 6-3, 7-6(2) în 1h50′ cu Kristina Mladenovic (Franţa, 43) şi a câştigat de asemenea a doua partidă în circuit, după cea de la Premier Brisbane 2017.

În turul 2 ea o va întâlni pe Naomi Osaka (Japonia, 5) [2], cu care a fost deseori confundată zilele acestea – lesne de înţeles de ce (foto sus) – după cum a mărturisit la conferinţa de presă.

Galerie videoclipuri (2)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.