Prea multe turnee WTA? Ca argument pentru răspunsul afirmativ se poate da fără ezitare ca exemplu turneul WTA International “ALYA WTA Malaysian Open”, care se dispută în această săptămâna la Kuala Lumpur. Aceasta, dacă ne uităm strict la locurile din clasament ale finalistelor.
Reversul medaliei este că în preajma unei serii de două turnee WTA Premier Mandatory, când jucătoarele mai bine clasate sunt deja în SUA, cele tinere au o şansă reală de afirmare şi disputa pentru care din ele reuşeşte să profite, este în sine interesantă.
Finala care va începe mâine la ora 11.30 va fi:

Nao Hibino (Japonia, 106 WTA) – Ashleigh Barty (Australia, 158) [Q]

Palmares direct: 0-1

Credit Info: wtatennis.com

Nao Hibino (22 de ani, maxim al carierei: 56 WTA / ianuarie 2016) este la cea de-a 3-a finală WTA, ambele disputate la Tashkent: în 2015 a câştigat şi în 2016 a pierdut. Să ne aducem aminte, legat de jucătoarea din Japonia, că Gabriela Ruse o învingea categoric nu mai demult de sfârşitul lui octombrie 2016 la ITF 100k Poitiers.

Ashleigh Barty (20 de ani, maxim al carierei 129 WTA / septembrie 2013), care a venit din calificări este la prima ei finală WTA la simplu. Ea are însă un palmares incredibil la dublu, unde alături de Casey Dellacqua a jucat în 2013, 3 finale de Mare Şlem: Australian Open, Wimbledon şi US Open, ceea ce au făcut din ea, una din cele mai de succes debutante în circuit. Ea luat în 2014 o pauză de la tenis şi s-a dedicat… cricketului. De unde a revenit la mijlocul lui 2016 şi a început bine 2017, cu un tur 3 la Australian Open.

În rubrica Tablourile turneelor WTA ale săptămânii puteţi vedea cum au evoluat lucrurile la acest turneu, cu menţiunea că favorita 1 şi deţinătoarea trofeului, Elina Svitolina, proaspăta câştigătoare de la WTA Premier 5 Dubai s-a retras după primul meci. Cred că nu este de judecat jucătoarea din Ucraina. Evident că nu avea cum să joace tot turneul, dar faptul că a venit, denotă respect pentru organizatorii turneului pe care îl câştiga anul trecut şi mai ales respect pentru publicul care dorea să o revadă. Asta ca să lăsăm pentru o clipă la o parte considerentele pecuniare, căci a judeca tenisul doar din această perspectivă, ucide până la urmă plăcerea pentru sportul respectiv în particular şi pentru sport în general.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.