Slideshow – 5 imagini de la precedenta întâlnire Halep – Vekic, US Open 2013

În  urmă  cu 3-4 ani Donna Vekic a fost privită de lumea tenisului ca o mare promisiune şi star în devenire.

O recomanda jocul ei, ambiţia, tinereţea şi nu în ultimul rând aspectul ei: înaltă – 1,79 m-, blondă, ingrediente atât de apreciate –  să nu fim ipocriţi – în circuitul feminin.

La 16 ani juca în prima finală a unui turneu din circuit: WTA International Tashkent 2012, pierzând la  Irina Begu.

În următorul an a mai bifat o finală, de acestă dată pe iarbă la WTA International Birmingham 2013, în iunie, iar în iulie îşi atingea clasamentul maximul al carierei: 62 WTA.

2014 a fost anul primului titlu WTA  pentru Donna Vekic – la 17 ani şi 10 luni: WTA International Kuala Lumpur, după ce a învins-o pe Cibulkova într-o finală spectaculoasă cu set decisiv încheiat în tie-break.

După câştigarea acestui trofeu, rezultatele  înregistrate de jucătoarea croată au fost modeste, fără victorii importante la jucătoare de top şi cu înfrângeri neaşteptate la jucătoare mult mai slab cotate. Excepţie face cea de-a 4-a finală WTA a carierei tot la Tashkent, în 2015.

Pe tabloul principal la această ediţie a turneului  american a ajuns din postura de beneficiară a unuia din cele opt wildcard-uri acordate de organizatori care au luat în considerare cariera ei precoce şi au estimat că această facilitate îi poate relansa cariera.

Donna se autocaracterizează ca fiind o persoană cu o voinţă puternică determinată şi foarte competitivă iar în afară de limba maternă mai vorbeşte italiana şi engleza.

În viaţa particulară formează un cuplu cu Stan Wawrinka de doi ani de zile.

Adrian Sava

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.