Mona Bartel, surprinzătoarea prezenţa din optimile de finală ale Australian Open 2017, are un maxim de clasament al carierei: 23 WTA / martie 2013, atunci când avea 23 de ani. Acum ea este doar 181 WTA, după ce începea anul 2016 pe locul 44.
Motivul, o boală care a apărut după ediţia trecută a Open-ului australian şi care nu a putut fi diagnosticată. Simptomele erau o stare de epuizare permanentă, astfel că Barthel era la capătul puterilor după ce mergea fie şi doar 10 metri (sursă: Bild).
Nemţoaica a trecut prin toate testele posibile, dar nu s-a descoperit nimic. La Roland Garros ea a reintrat, dar anul a fost slab în continuare, câte o victorie ici-colo, la Wimbeldon în primul tur, cea mai importantă, şi o răbufnire la ultimul turneu, ITF 100k Dubai, unde a făcut semifinale.

Nici începutul lui 2017 n-a fost cine ştie ce, calificare la Auckland pe tabloul principal, apoi înfrângere în primul tur şi eliminare în primul tur în calificările de la Sydney.
Dar iată că la Australian Open, Mona Barthel s-a descătuşat şi, după trei victorii în calificări, ea a mai obţinut alte trei pe tabloul principal pentru cea mai bună performanţă a ei la un turneu de Mare Şlem.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.