Roger Federer – care ieri s-a antrenat la Paris (Foto) – a anunţat pe pagina sa de Facebook că se retrage de la Roland Garros 2016.
Ultimul turneu de Mare Şlem la care lipsise Roger Federer a fost US Open 2015, când a pierdut în calificări. Aşadar, el a participat la 65 de Grand Slam-uri consecutive până astăzi!

Regret că trebuie să anunţ că am luat decizia să nu joc la ediţia din acest an a French Open. Am făcut progrese constante în ceea ce priveşte forma mea fizică, dar încă nu sunt 100% refăcut şi simt că mi-aş asuma un risc inutil să joc acest turneu înainte de a fi pe deplin recuperat. Această decizie nu a fost uşor de luat, dar am luat-o în ideea ca să joc tot restul sezonului şi să pot să-mi prelungesc astfel restul carierei. Rămân la fel de motivat şi de entuziast ca întotdeauna şi planul meu este să-mi ating maximul formei fizice înainte de a mă întoarce în ATP World Tour pentru sezonul de iarbă ce urmează. Îmi pare rău pentru fanii mei de la Paris, dar aştept cu nerăbdare să mă întorc în 2017.

anunt Federer



LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.