Embed from Getty Images

Slideshow – 5 imagini din timpul partidei de astăzi a Mihaelei

Mihaela Buzărnescu i-a acordat ieri după victoria din turul 1 al turneului WTA International “Nature Valley Open” un interviu ziaristei Abigail Johnson pentru site-ul The Tennis Journal.

După ce prezintă ascensiunea fulminantă a Mihaelei din ultimul an, ziarista îi dă cuvântul jucătoarei:

Am fost foarte motivată şi asta m-a ajutat să progresez. De asemenea, importante au fost strategiile mentale, care mi-au schimbat complet modul de a gândi. Ele au antrenat şi schimbări în tenisul pe care l-am jucat.

După turneul de exact acum un an – ITF 60k Hodmezovasarhely  – pe care Mihaela l-a câştigat, ea a început să lucreze cu antrenorul Septimiu Frăţilă (33 de ani, a jucat în circuitul ITF Futures până în 2015):

M-a ajutat cu adevărat să trec prin aceste turnee şi să obţin toate aceste rezultate. Şi atitudinea mi-a fost de folos în a câştiga multe meciuri, dar şi echipa şi noul antrenor.
Şi tatăl meu a fost mereu lângă mine, doar am început să joc tenis datorită lui. Dar a fost o decizie bună aceea de a lucra şi cu un alt antrenor.

Apoi, după ce Abigail Johnson descrie problemele din setul decisiv pe care le-a întâmpinat jucătoarea noastră ieri, Mihaela revine:

Am spus nişte lucruri nu prea frumoase, m-am cam văitat, cum că sunt singură aici şi că n-am pe nimeni din echipă, ceea ce reprezintă un dezavantaj. Acum chiar aveam nevoie de cineva, dar se întâmplă unoeri să trebuiască să mergi singură la turnee.
Dar mi-am păstrat cumpătul la final şi am trecut peste momentul greu. Cepede Royg este o jucătoare valoroasă, cu multe rezultate bune. Iar eu a trebuit să mă adaptez repede la iarbă, pentru că am avut doar o zi de antrenament pe această suprafaţă. Au fost şi nişte decizii discutabile la sfârşit şi a trebuit să mă concentrez mai mult.

Abigail Johnson relatează despre impactul pe care l-a avut în România succesul Simonei de la Roland Garros, despre festivitatea uriaşă de pe Arena Naţională.

Mihaela:

Am văzut puţin din setul 2 al finalei, începutul şi sfârşitul, pentru că eram pe drum şi mi-era greu să urmăresc, dar am fost foarte bucuroasă că a reuşit să revină. Acolo a fost cheia meciului, când a revenit de la 0-1 la seturi şi 0-2.

Tenisul a prins amploare în România ultimilor 3 ani, datorită Simonei. Înainte nu era aşa de promovat. Iar acum sper că şi datorită rezultateleor mele şi ale prietenelor mele, el va primi atenţia cuvenită din partea Federaţiei şi a sponsorilor români sau străini. Pentru că noi n-am prea avut parte de  mult sprijin. Sper ca acum copiii să-l primească.

Despre sezonul de iarbă:

Sper să joc suficient de multe meciuri pe iarbă ca să-mi pot ajusta jocul pe această suprafaţă atât de interesantă şi de spectaculoasă.
Mingea sare diferit şi trebuie să fii atent la cum alergi şi la cum loveşti mingea, să-ţi coordonezi mişcările.

Despre viitorul imediat:

Am un ţel pentru clasamentul meu, pe care îl aveam şi atunci când eram tânără, dar nu-mi fixez ţinte atunci când încep un turneu. Pentru mine, meciul pe care îl joc este cel mai important şi apoi rămâne de văzut. Acum vreau să joc cât mai multe meciuri pe iarbă.
Pentru moment îmi face plăcere să joc, nu vreau să iau pauză. De acord, corpul meu va avea probabil nevoie de odihnă la un moment dat, dar acum mă simt bine şi meciurile mă ajută să-mi păstrez ritmul. Deci, atâta timp cât sunt sănătoasă vreau să joc.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.