Galerie: Mihaela Buzărnescu şi Elina Svitolina, în timpul partidei de ieri.
În foto 1, Miki este felicitată de părinţii ei

Credit Foto: Jimmie48 Photography / WTA

Mihaela Buzărnescu, primele mărturii ale performanţei de excepţie – fotografiile.

Mihaela Buzărnescu ţine în continuare capul de afiş, pe site-uri – cele specializate şi nu numai – şi pe reţelele de socializare, după victoria istorică de ieri .

Ea a declarat presei:

Am dorit să fiu agresivă, am aşteptat ocaziile propice şi am atacat, am lovit în unghiuri şi am avansat pe teren. Căci altfel, ea ar fi exploatat orice lovitură scurtă a mea.
Desigur că atunci când vezi că eşti în faţă pe tabelă şi domini îţi vin gânduri. Aşa că am avut suişuri şi coborâşuri, dar am reuşit să le gestionez şi am făcut un meci bun astăzi.

Despre următoarea adversară, Madison Keys, Miki a spus:

Este o jucătoare excelentă, cu un joc agresiv şi cu lovituri bune. Dar îmi voi face jocul meu şi voi intra pe teren ca pentru un meci normal, împotriva unei jucătoare ca mine.

*

Cât despre Elina Svitolina, care la începutul turneului declara:

Anul acesta va fi diferit. Am sperat că mă voi număra printre favorite. Roland Garros este scopul pregătirilor noastre şi îl voi ataca încrezătoare.

a ajuns după înfrângerea de ieri la:

Nu mă consideram…
Apoi:
Sunt jucătoare bune, care sunt probabil mai în formă decât mine. Sigur, am crezut că pot juca bine Marile Şlemuri, dar nu m-am considerat favorită principală la acest turneu. Nu am gândit astfel.

Nu am ştiut prea mult despre ea, din cauza ascensiunii ei rapide. Nu mi-am găsit ritmul în această partidă şi nu am putut să lupt. M-am chinuit, iar ea a jucat un tenis excelent, mereu aproape de minge. A meritat cu prisosinţă această victorie.
Mi-aş fi dorit să fi jucat mai bine, să mă mişc mai bine să aleg o selecţie mai bună a loviturilor. Dar fost greu şi n-am putut depăşi momentele dificile.
Ar fi fost bine să abordez jocul altfel, dar acum s-a terminat.

Credit Info: wtatennis.com & rolandgarros.com

*

Mihaela îşi luase şi o rezervă pentru a doua săptămână a turneului şi era înscrisă la ITF 100k Surbiton, pe iarbă, unde era cap de serie 1.
În condiţiile date, debutul pe iarbă va mai trebui să aştepte, căci ea mai are nişte treburi de rezolvat pe zgură.

*

Mihaela a postat pe reţelele de socializare de două ori după victorie.

Prima dată, când şi-a manifestat entuziasmul:

A doua victorie la o jucătoare din top 10 anul acesta şi în săptămâna a doua la Roland Garros #haide #mikifericită

Şi apoi, când s-a amuzat pe seama faptului că încă nu i se scrie numele corect, ataşând un tweet al Tennis Channel, unde era prezentată mingea de meci (tweet-urile, mai jos).

Oricum, o-ul în loc de u la sfârşitul numelui este flatant, căci o alătură pe Mihaela unei liste de mari personalităţi date de ţara noastră, precum Georges Enesco, Eugène Ionesco sau Mariana Nicolesco.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.