Sorana, la poze cu fanii şi la antrenamentul de azi dimineaţă
Credit Foto: Twitter ʟᴏᴜɪsᴀ @louuii16

Victorie preţioasă pentru Sorana Cîrstea – ţinând cont de criza de rezultate din ultima vreme, dar şi de modul dramatic în care a fost obţinută – în partida din primul tur (R32) al turneului WTA International “NÜRNBERGER Versicherungscup”:

Sorana Cîrstea (44 WTA) [6] – Andrea Petkovic (Germania, 107) [WC] 2-6, 7-6(3), 7-6(5)

Partida a durat 2h39′.
Sorana a început partida cu break, dar Petkovic a câştigat ulterior de 3 ori pe serviciul ei, distanţându-se de la 2-2.
Nemţoaica şi-a continuat seria de jocuri câştigate şi în manşa a doua: 2-0. În sfârşit, Sorana şi-a revenit, a preluat conducerea cu 4-2, însă Andrea a egalat.
De la 4-4 s-a mers cu serviciul până în tie-break, care a fost adjudecat lejer de româncă.
În decisiv, două schimburi de break-uri la început şi în jocurile 7-8, au adus şi acest set în tie-break, unde Petkovic a luat un avans îngijorător: 5-3. Dar 4 puncte consecutive ale Soranei ne-au luat – şi desigur şi ei – o piatră de pe inimă.

Astfel, Sorana a făcut primul pas – 30 de puncte – în demersul de a-şi apăra semifinalele de la ediţia trecută a turneului şi de a se menţine în top 50 WTA. Ea va fi recompensată cu un premiu financiar în valoare de 2.742 €.

În optimile de finală, Sorana Cîrstea o va întâlni – mâine, nu mai devreme de ora 14.00 – pe Madison Brengle (SUA, 99, clasament maxim: 35 WTA / mai 2015, 28 de ani), cu care are un palmares direct: 0-1 (primele două întâlniri sunt la junioare).

Credit Info: itftennis.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.