Credit Foto: bnpparibasopen.com

Simona Halep a obţinut a 4-a victorie la WTA Premier Mandatory “BNP Paribas Open” şi s-a calificat astfel prima în semifinalele turneului, după victoria din sferturile de finală:

Simona Halep (1 WTA ) [1] – Petra Martic (Croaţia, 51) 6-4, 6-7(5), 6-3

Partida a durat 2h23′.
Simona a avut o presimţire în interviul acordat ieri când spunea că se aşteaptă la un meci greu şi va trebui să lupte până la capăt.
Căci după un prim set pe care liderul WTA l-a câştigat datorită unicului break din primul joc, apărat apoi fără probleme – n-a înfruntat nicio minge de break – în manşa a doua lucrurile s-au complicat.
Martic şi-a ridicat nivelul, Simona nu a găsit mijloacele s-o contracareze, s-a enervat – probabil şi din cauză că vântul puternic i-a afectat precizia loviturilor – şi astfel croata s-a desprins la 3-0 şi apoi 5-2, cu un break înainte.
Însă, de la 0-30 în jocul 8, ea a revenit, a dus setul în tie-break, unde s-a trezit din nou condusă, cu 5-2. O nouă revenire pentru 5-5, dar Petra Martic a avut finalul.
Situaţia a devenit cu adevărat ameninţătoare în decisiv, când adversara s-a distanţat iarăşi, datorită unui break în jocul 3, pe care l-a consolidat pentru 3-1.
Aici a intervenit spiritul de luptătoare al Simonei, care a trecut peste toate supărările din meci şi cu 5 game-uri consecutive s-a calificat pentru a 3-a oară – după 2014, 2015 – în semifinalele turneului.

Liderul WTA ajunge acum la un total de 360 de puncte WTA dobândite la Indian Wells şi îşi creşte premiul financiar până la 327.965 USD.

Adversară în ultimele 4 îi va fi învingătoarea din partida Naomi Osaka (44) – Karolina Plíšková (5) [5], care va începe în zori, după ora 4.00 AM.

Galerie videoclipuri (10)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.