Simona Halep a explicat în conferinţa de presă motivele retragerii.

Deocamdată, câteva pasaje:

Astăzi a fost mai rău, de aceea am luat această decizie. Nu îmi este uşor, dar am vorbit cu doctorul meu. Mi-a spus că nu am avut timp suficient alocat recuperării. M-am odihnit doar câteva zile şi aveam nevoie de mai multe. RMN-ul arată că am lichid şi de asemenea tendinită la degetul 4, aşa că va trebui să am grijă şi să mă gândesc în primul rând la sănătate.

Categoric nu voi juca nimic până la Indian Wells (7-18 martie, n.n.), când voi decide înaintea turneului dacă îl voi putea juca. Pentru moment nu pot spune mai multe. Trebuie să urmez recuperarea zilnic  şi să văd dacă voi putea juca acolo.

E greu să te retragi în semifinale. Cred că e prima dată când fac asta. E un turneu important, o locaţie superbă. Joc un tenis excelent aşa că e dur să mă retrag din cauza unei accidentări.

Dar, trebuie s-o fac căci am forţat deja prea mult în aceste ultime două luni, aşa că e nevoie s-o iau mai uşor. Mă retrag pentru că nu mai pot să joc şi ar deveni periculos dacă aş forţa.

Simona a suferit două accidentări la Australian Open: cea de la gleznă din primul tur, care s-a vindecat şi cea de la piciorul drept, diagnosticată la acea vreme drept fasceită plantară. Aceasta este cea care îi creează acum probleme.

preluare: WTA & WTA Insider

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.