Ana Bogdan a pierdut a doua partidă pe care a susţinut-o la turneul WTA International “Shenzhen Open“.

Astăzi, în optimile de finală:

Kristýna Plíšková (Cehia, 61) – Ana Bogdan (105) 6-4, 7-6(3)

Partida a durat 1h57′.
Chiar dacă Ana a pierdut, nu-mi iau vorba de după victoria din primul tur înapoi: ea a părut şi astăzi o jucătoare în misiune. Atentă, concentrată cu un tenis curat, un rever sclipitor, un moral bun, a stat aproape de adversara ei şi nu i-a lipsit decât foarte puţin ca să ducă partida în decisiv.
În primul set, Ana a avut forţa să-şi recupereze imediat serviciul pierdut în primul joc, Plíšková câştigând manşa datorită a încă unui break în jocul 9.
În manşa a doua, din nou break pentru cehoaică în primul joc, recuperat de Ana în cel de-al 4-lea.
Iar la 5-4, pe serviciul Kristynei, românca a avut la 40-15 două mingi de set. Nu prea invoc eu norocul în economia partidelor, dar pe prima Plíšková a salvat-o cu banda fileului.
Nici acum, jucătoarea noastră nu a fost descumpănită şi a reuşit să ducă meciul în tie-break, unde însă experienţa net superioară în circuit a adversarei a prevalat.

Oricum, cu această atitudine păstrată în viitoarele turnee, progresul Anei Bogdan în interiorul top 100 WTA nu este decât o chestiune de timp.

 

 

1 COMMENT

  1. Ana a muncit aproape dublu, dar a scapat meciul printre maini – tare mult mi-ar fi placut sa castige ! macar un set si tot merita ! un meci cu Siniakova la acest moment cred ca ar fi fost ceva deosebit !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.