Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

5 Slideshow-uri a câte 5 imagini

Simona Halep a acordat astăzi al 5-lea interviu pe teren la Australian Open 2018, după victoria din sferturile de finală:

Întrebare: Simona Halep, felicitări pentru calificarea în prima semifinală la Australian Open. Nu ai avut cel mai bun început. Cum ai reuşit să rămâi totuşi atât de concentrată şi de pozitivă?

Simona: Vă mulţumesc. Este cu adevărat frumos să fiu în semifinale. De fapt, am mai fost în semifinale, dar la junioare în 2008.

Î.: Nu ştiu dacă acel rezultat se ia în considerare.

Simona: Pentru mine contează. Este minunat să joc aici, pe acest teren excelent, în faţa voastră. Vă mulţumesc foarte mult. Categoric nu am avut cel mai bun start, dar am realizat că după 3 game-uri trebuie s-o iau de la capăt, să nu mai greşesc atât de mult şi să mă deplasez mai bine, ceea ce mi-a reuşit.
Apoi am început să joc în stilul meu, să deschid terenul. De asemenea, am servit bine, aşa că lucrurile au curs în favoarea mea astăzi.

Î.: Una din cele mai mari reuşite ale tale – ţinând cont că ai înfruntat o jucătoare cu unul din serviciile cele mai puternice din circuit – a fost returul. Spune-ne cum ai citit-o unde va servi şi cum ai reuşit să returnezi atât de bine?

Simona: Cred că sunt destul de puternică la retur. Mă antrenez mult la acest capitol, căci este important să pun adversara sub presiune atunci când serveşte. Când îi citesc serviciul, atunci o pot împinge în spate cu returul şi apoi pot s-o domin în raliu.

Î.: Şi cum faci asta?

Simona: Nu pot să vă spun, e un secret. Căci dacă află, data viitoare o să fie pregătită şi o să mă bată.

Î.: Următoarea ta adversară este una cu totul diferită. O atletă minunată, o jucătoare de contraatac, fost lider WTA, Angelique Kerber. Cum te pregăteşti pentru o întâlnire atât de dificilă?

Simona: Cu siguranţă că va fi altfel. Se deplasează excelent, returnează puternic. Aşa că va trebui să am picioarele tari, să fiu calmă şi să joc aşa cum am făcut-o astăzi, să domin partida şi să încerc să închei punctele.
Mă voi bucura de semifinale şi nu mă voi gândi la rezultat. Voi încerca să joc cel mai bun tenis al meu.

Î: Cu siguranţă că ai reuşit asta în ultimele două săptămâni. Ai lângă tine un antrenor australian. Vreau să ştiu ce zicale australiene sau ce obiceiuri ţi-a transmis?

Simona: Darren mi-a transmis relaxarea voastră tipică. Aşa că înainte de partide nu mă mai consum, ci încep meciurile cu voie bună şi sunt bucuroasă pe teren.
Aşa că îţi mulţumesc, Darren pentru asta şi vă mulţumesc şi vouă, australienilor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.