Credit foto: Jimmie48 Photography / Tenis Dunyasi Magazine

La conferinţa de presă care a urmat victoriei de astăzi din turul 2 (R64) al Australian Open 2018, Simona Halep a răspuns referitor la următoarele subiecte:

  • despre gleznă:

Încă mă doare şi de aceea nu m-am putut antrena prea mult, dar în timpul partidei am avut un bandaj foarte strâns şi aşa am putut să mă mişc. Cel mai important a fost că am putut să-mi fac jocul fără să mă gândesc la gleznă şi mi-a reuşit de minune astăzi.

  • despre încrederea pe care i-a dat-o mişcarea bună în teren:

La început a fost puţin mai dificil, căci nu ştiam cum va reacţiona glezna, dar apoi mi-am spus să am încredere în picior şi totul a decurs normal.

  •  despre jocul ei raportat la aşteptările pe care le avea:

Am jucat mult mai bine decât m-am aşeptat. Jocul a fost solid, am lovit foarte bine mingea şi returul a fost eficient, toate au funcţionat bine astă-seară şi aşa am reuşit unul din cele mai bune jocuri ale mele.

  • despre tactica folosită astăzi:

Nu m-am gândit neapărat să-i ofer mai puţin ritm, nu am avut vreo tactică specială pentru ea, ci mi-am propus doar să-mi fac jocul, să deschid terenul, să stau aproape de linia de fund, să fiu mai agresivă în joc şi să încerc să închei punctele în lung de linie, ceea ce mi-a reuşit foarte bine cu reverul.

  • despre Lauren Davis, următoarea adversară:

Da, o cunosc, am jucat o dată împotriva ei. Ştiu că poate fi foarte periculoasă. Nu am aşteptări, căci nu ştiu cum va reacţiona piciorul. Vreau doar să cred că am şansa mea şi voi intra pe teren ca să dau totul pentru a câştiga partida.

  •  simţi vreo presiune ştiind că nu eşti 100% din punct de vedere fizic? 

Cu siguranţă că nu sunt 100%, dar nu simt presiune, dimpotrivă sunt mai relaxată, căci ştiu că nu am nimic de pierdut. Nu vreau decât să fiu concentrată la jocul meu şi să fiu atentă atunci când mă mişc pe teren, să nu forţez, doar să fiu acolo şi să simt mingea.

Da, m-am uitat şi m-am speriat. Doctorul a spus că am fost norocoasă, după ce a văzut filmul accidentării.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.