Embed from Getty Images

Slideshow – 5 imagini

Simona Halep a acordat a 5-a conferinţă de presă la Australian Open 2018, acum după victoria din sferturile de finală:

Întrebare: A fost o răsturnare de situaţie acolo, nu?

Simona: Da, am făcut un meci bun. Cel mai bun la acest turneu. Am început ceva mai lent, dar apoi m-am obişnuit cu ritmul, cu tot restul şi am jucat foarte bine.

Î.: Ce te-a deranjat la începutul partidei?

Simona: Poate am fost puţin emoţionată, poate piciorul… Am fost nesigură legat de cum voi reuşi să alerg, pentru că ştiam că va trebui să mă mişc repede în faţa ei, deoarece loveşte tare. Trebuia de asemenea să stau aproape de linia de fund.  Dar, apoi, am început să simt ritmul şi să fiu mai agresivă.

Î.: Karolina a fost aici şi a spus că jocul ei nu te deranjează, că i-l citeşti. Aşa este?

Simona: Da, pot să spun că îi citesc jocul mai bine, dar fiecare meci este dificil şi nu ştii niciodată la ce să te aştepţi de la ea, pentru că uneori are lovituri excepţionale. Şi serviciul… dar pe acesta i l-am citit de multe ori astăzi şi am fost foarte bună la retur, ceea ce mi-a permis să domin jocul. Aceasta cred că a şi descumpănit-o, pentru că nu a putut să-şi facă jocurile de serviciu.

Î.: Ce te-ai gândit la 0-3 şi minge de break pentru ea?

Simona: La nimic. Nu îmi trecea niciun gând prin cap. Speram doar să încep să simt ritmul şi după ce am câştigat primul joc, mi-am spus că pot reveni.

Î.: Cum te-ai simţi când ai câştigat apoi următoarele 8 jocuri la rând?

Simona: A fost un sentiment plăcut şi mi-a dat încredere că pot câştiga partida în această manieră. Totuşi, când câştigi atât de multe jocuri la rând, există un pericol. Aşa că am rămas concentrată şi la 4-2, mi-am spus că trebuie neapărat să fac următorul game. Aşa s-a întâmplat şi a fost bine.

Î.: V-aţi antrenat împreună înaintea turneului. Ea a spus că şi atunci când vă antrenaţi simte că îţi convine jocul ei şi că ştii ce trebuie să faci.

Simona: Am jucat de atâtea ori cu ea. Da, îmi convine jocul ei, dar – repet – nu este niciodată uşor, chiar dacă am câştigat de atâtea ori, nu ştiu la ce să mă aştept de la ea. Am planul făcut şi în general ştiu cum va lovi, aşa că mă simt bine când joc împotriva ei.

Î.: Vei avea mult de alergat în partida următoare. Cum o vei pregăti?

Simona (aprobă râzând): Sigur va fi al doilea maraton din acest turneu, dar sunt obişnuită, o cunosc destul de bine, ştiu ce adversară puternică va fi, îi place aici. Dar şi mie a început să-mi placă acest turneu. Am un rezultat mai bun acum, după înfrângerile consecutive din primul tur. Voi intra pe teren şi voi da tot ce pot, cum am făcut-o până acum şi nu mă voi gândi la rezultat. E complicat să mă gândesc la asta, după toate problemele pe care le-am avut. Vreu doar să joc cel mai bun tenis şi să câştig.

Î.: Meciul cu Davis este considerat cel mai bun din turneu. Consideri acea partidă un punct de cotitură, o inspiraţie, ţinând cont de accidentare, de emoţia şi de intensitatea acelui meci?

Simona: Da, am spus că aceea a fost o victorie uriaşă pentru mine. În acest turneu şi în general, pentru că am trecut peste acele momente grele din timpul partidei şi pentru că mi-am verificat glezna. Am căpătat multă încredere şi mult curaj pentru a continua fără să ţin seama de scor. Da, acel meci a fost foarte important pentru mine, dacă ne gândim şi că sezonul este la început şi mai am atâtea luni de jucat. Aşa că sunt pregătită şi am un mental mai puternic.

Î.: Cum vor arăta următoarele tale 18 ore?

Simona: Mă voi relaxa. Voi sta în cameră şi mă voi uita la tenis, din nou la Roger. Voi face puţin tratament, am făcut deja şi voi face din nou. Plictiseală. Dar mâine va fi un meci frumos şi o zi plăcută.

Î.: Ai stat mai mult în Australia decât în anii trecuţi. Ai preluat ceva din mentalitatea australiană? Te-a ajutat Darren să faci asta?

Simona: Da, mă simt bine aici. Dar am şi amintiri plăcute. Înainte de a pierde de două ori în primul tur, am făcut de două ori sferturi de finală. Apreciez condiţiile, îmi plac oamenii, care sunt foarte relaxaţi şi mă inspiră să fiu detaşată şi dacă ceva e în neregulă, bem o bere seara, vorba lui Darren şi mâine e altă zi.
Am început să preiau această atitudine să o simt şi să o înţeleg.

Î.: Care este favorita ta în Wozniacki – Mertens?

Simona: Nu am favorite. Cea mai bună va câştiga. Mertens joacă bine, am văzut-o puţin ieri. Şi Wozniacki joacă bine, nu ştiu ce să spun mai mult. Vom vedea mâine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.