Credit Foto: kremlincup.ru

Irina Begu a reuşit să se califice în optimile de finală ale turneului WTA Premier “VTB Kremlin Cup”, după ce a trecut de senzaţia calificărilor, Elena Rybakina.

Meciul care a curs liniar în favoarea Irinei în primul set – rusoaica la primul ei tablou principal WTA a apărut pe tabelă de-abia la 5-0 – s-a complicat în manşa a doua, când tânăra de 18 ani a arătat cum a obţinut victoriile din calificări: cu un joc agresiv, la limita inconştienţei, pe care îl vedem din ce mai în des la jucătoarele din Est, Kasatkina, Ostapenko etc.
Irina
, surprinsă, puţin obosită – a ajuns de-abia aseară de la Tianjin, aşa cum ne-a spus fostul ei antrenor, Adrian Cruciat –  a dat înapoi şi n-a găsit soluţii de contraatac.

Setul decisiv a început sub auspicii şi mai proaste, căci Irinei i-a curs sânge din nas. Dar după o pauză destul de lungă, în care a primit îngrijiri, necazurile s-au terminat pentru jucătoarea noastră, ea s-a adunat şi a reuşit să evidenţieze diferenţa de valoare ce o separă de adversara ei, desprinzându-se cu două break-uri de la 3-3, aşa cum o făcuse şi Rybakina în setul 2.

Irina Begu (56 WTA) – Elena Rybakina (Rusia, 497) [Q] 6-1, 3-6, 6-3 în 1h38′

Irina a acumulat 55 puncte WTA şi un premiu financiar în valoare de 12.310 USD pentru calificarea în optimile de finală, unde nivelul adversarei va fi cu totul altul, căci o va întâlni pe Anastasija Sevastova (Letonia, 21, clasament maxim: 16 WTA / iulie 2017, 27 de ani) [4], care a avut BYE în primul tur.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.