Saturday, 16 December 2023
19.4 C
Bucharest
Home ROMÂNI Roland Garros 2017: Simona Halep spune că se simte pregătită să joace.

Roland Garros 2017: Simona Halep spune că se simte pregătită să joace.

43
0

Simona Halep spune că se simte pregătită să joace la Roland Garros

Preluare: Ian Chadband / rolandgarros.com
Foto: Corinne Dubreuil

Traducere: blog Simona Halep Fan Space

Într-un articol publicat de site-ul Roland Garros au fost prezentate declarațiile Simonei Halep la conferința de presă de astăzi, precum şi alte aspecte despre starea fizică actuală a jucătoarei noastre.

În primul rând, vestea bună este că Simona Halep crede că poate depăși accidentarea suferită în finala de la Roma, de săptămâna trecută. Veștile mai puțin bune? Nu știe dacă se află în cea mai bună formă pentru mult așteptatul prim Grand Slam al carierei pe care îl merită pentru talentul și hotărârea ei.

Simona, considerată a fi una dintre favorite în acest turneu, a spus că vineri a fost prima zi de antrenament în care a reușit să alerge după ce și-a sucit glezna și și-a vătămat ligamentele în timpul finalei de săptămâna trecută de la open-ul italian.

Cu doar câteva zile în urmă, ea a sugerat că ar avea șanse de “50-50” de a concura la Paris, dar a oferit o prognoză mult mai optimistă după sesiunea de antrenament de vineri.

Astăzi este mult mai bine. De fapt, astăzi a fost prima dată când am alergat pe teren, când am jucat câteva puncte. Este din ce în ce mai bine, mă simt mult mai bine, de fapt. Totul arată mai bine, așa că sper că va fi bine

Simona  a mai afirmat faptul că va efectua sâmbătă o investigaţie cu ultrasunete pentru a vedea daca ruptura de doi până la trei milimetri se poate vindeca înainte de a lua decizia finala de a concura, dar a adăugat promițător:

Simt că voi juca.
Cu câteva zile în urma, când am sosit aici, erau șanse de 50/50. Acum înclin mai mult spre participare, deoarece se vindecă, iar ultimul control spune că este o ruptura de doar 2-3 mm. La început a fost mult mai mult. Eu simt că voi juca, dar încă aștept ziua de mâine și RMN-ul pentru a decide atunci. Dar cel mai probabil voi juca.

Pari tristă când vorbești despre asta. Te simți dezamăgită pentru că s-a întâmplat acum, înainte de turneu?

Nu vreau să ascund acest lucru. S-a întâmplat chiar înainte de Roland Garros, care este turneul meu favorit de Grand Slam, dar nu pot schimba trecutul. Încerc pur și simplu să mă recuperez cât mai repede, să devin mai puternică, pentru de asta că am nevoie. Și să mă pot mișca.

Ceea ce rămâne o mare necunoscută este dacă va fi suficient de pregătită pentru a câștiga trofeul pe care a fost aproape de a-l câștiga acum trei ani când a pierdut în finala memorabilă de trei seturi împotriva Mariei Sharapova.

În lipsa Serenei Williams, Victoriei Azarenka și Mariei Sharapova și cu numărul 1 Angelique Kerber într-o formă nu atât de bună, crezi că poți profita să câștigi turneul?

Este o întrebare grea, lucrez pentru a câștiga turneele, dar nu pot spune ca îl voi câștiga pe acesta.

A răspuns cu zâmbetul unei persoane care știe că două săptămâni de jucat pe zgură pot fi un examen neiertător pentru cineva accident.

Voi face tot ce pot pentru a începe acest turneu cât de bine pot, pentru a putea juca mai întâi acest turneu și apoi vom vedea ce se va întâmpla.
Mă simt mai bine, de fapt, arată mai bine, așa că sper că va fi bine.

Halep nu a fost printre cele mai norocoase persoane din rândul celor cu accidentări, confruntându-se cu numeroase probleme la gleznă și la genunchiul stâng, dar momentul acestei accidentări nu putea să cadă mai prost. Atât de aproape de Grand Slam-ul ei preferat și într-un moment în care forma sa era una de excepție, câștigând trofeul de la Madrid pentru ca o săptămână mai târziu să ajungă în finala de la Roma.

Sunt tristă, desigur, că m-am accidentat din nou, dar nu o iau ca pe ceva atât de negativ. În câteva săptămâni cred ca voi fi din nou 100% pregătită pentru că deja mă simt mai bine. Nu vreau să mă gândesc la nimic negativ.

Noul antrenor al lui Novak Djokovic, Andre Agassi, a fost de asemenea în preajma ei în timpul antrenamentelor.

Am fost foarte bucuroasă că a venit la antrenament.
Nu m-am așteptat să rămână la întregul antrenament de joi. Am vorbit și mi-a dat niște sfaturi și s-a bucurat să mă vadă că joc mai bine.
Îi urez noroc în noul său parteneriat cu Nole, sper că vor câștiga împreună Grand Slam-uri. Cred că de asta se află aici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.