Într-o partidă contând pentru turul 1 (R96) al probei de simplu masculin la turneul ATP MAsters 1000 “BNP Paribas Open”:

Horacio Zeballos (Argentina, 73 ATP) – Marius Copil (111) [Q] 6-7(5), 7-6(2), 6-4

Partida a durat 2h34′

Marius a luptat exemplar de-a lungul acestei partide şi cu puţin mai multă experienţă în circuit, cu mai multă răbdare şi ştiinţă în a aborda momentele cheie ale jocului, altul ar fi fost rezultatul partidei.
Oricum jucătorul nostru se apropie din ce în ce mai mult de plutonul fruntaş al circuitului ATP nu numai din punct de vedere al clasamentului, ci şi ca exprimare în joc, ca mentalitate.

Superbă atitudinea suporterilor români, care l-au încurajat pe Marius de-a lungul partidei şi care după ultimul punct al meciului i-au scandat numele.

Credit Info: atpworldtour.com

În primul set ambii jucători şi-au făcut serviciul, iar în tie-break Marius a condus în permanenţă. În setul 2, Zaballos a luat avans cu un break pentru 2-0, dar Marius l-a recuperat la 3-3. Dar de data aceasta, a fost rândul lui Zeballos să domine tie-break-ul. Decisivul părea că nu va avea istorie după ce argentinianul a ajuns la 5-1, moment în care jucătorul român a avut o revenire care ne-a dat mari speranţe, dar doar până la 4-5.

Marius a acumulat 26 de puncte ATP – 16 pentru calificarea pe tabloul principal + 10 pentru turul 1 – şi termină turneul de la Indian Wells cu un spor de 21 de puncte (se scad cele 5 pe care le avea de apărat din săptămâna corespondentă a lui 2016) şi cu 553 de puncte se situează momentan pe locul 104 în clasamentul live.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.