În optimile de finală ale turneului WTA International “Shenzhen Open”:

Katerina Siniakova (Cehia, 52 WTA) – Simona Halep (4 WTA) [2] 6-3, 4-6, 7-5

Partida a durat 2h4′

Credit Info: wtatennis.com

După un început de coşmar: 0-4, Simona a reuşit să-şi facă simţită prezenţa pe tabela de punctaj dar prea târziu pentru a mai salva primul set. Manşele următoare s-au disputat după acelaşi tipar, cu Siniakova având mereu break în faţă şi Simona urmând-o îndeaproape cu re-break. Dar dacă în setul 2 jucătoarea noastră şi-a adjudecat finalul – break în ultimul ghem – în decisiv ea l-a ratat complet, deşi ajunsese într-o postură favorabilă 5-4 şi 30-30 (pe serviciul cehoaicei). La 5-5, Simona a avut 40-15, pentru ca să piardă apoi 4 puncte consecutive pe propriul serviciu, iar la 5-6 a condus de asemenea cu 40-15 pentru re-break, dar finalul a aparţinut jucătoarei din Cehia.

Cred că două idei ar trebui reţinute după această înfrângere:

  • jucătoarele din noul val, care sunt din ce în ce mai multe şi din ce în ce mai valoroase dau totul în partidele pe care le joacă împotrva Simonei, riscă, îşi etalează întreaga gama de lovituri, cum a făcut-o şi Siniakova astăzi. Or, jucătoarea noastră ar trebui să fie mult mai pregătită mental pentru această stare de fapt, să nu mai intre în panică atunci când vede un tenis neaşteptat de valoros de cealaltă parte a fileului şi să gestioneze situaţia corect.
  • Simona, ajutată de Darren, trebuie să găsească antidotul împotriva jucătoarelor puternice. Să evite un joc pasiv, cum a fost deseori cel de astăzi, care i-a permis adversarei potenţarea forţei loviturilor, ci unul mult mai variat, mai tehnic, cu lovituri surprinzătoare, care să destabilizeze adversara.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.