În semifinalele turneului WTA Premier 5, dotat cu premii în valoare de 2.399.000 €, ”Internazionali BNL d’Italia”:

Serena Williams (1) [1] – Irina Begu (35) 6-4, 6-1

Partida a durat 1h26′ şi în primul set Irina a jucat de la egal la egal cu Serena Williams, punându-i în repetate rânduri probleme cu un joc variat, adeseori surprinzător. Irina a avut destule mingi direct câştigătoare sau a determinat-o pe Serena să greşească, astfel încât a reuşit şi 2 break-uri, iar setul a durat 54′. Deşi a început setul 2 cu un break, în continuare această manşă nu a mai avut aceeaşi desfăşurare. Pe fondul oboselii acumulate, Irina  nu a mai putut să-şi  respecte tactica atât de bună din primul set şi, în plus, precizia loviturilor i-a fost afectată. Evident că Serena a profitat şi a încheiat mult mai rapid acest set (26′). La un moment dat Irina a acuzat şi dureri la genunchi.

Irina rămâne cu satisfacţia unui turneu excelent, cu obiectivul de a reveni în top 30 WTA realizat – de luni va fi 28 WTA datorită celor 350 de puncte WTA obţinute la Roma – dar mai ales cu dobândirea convingerii că se poate, chiar şi în faţa primei jucătoare a lumii.

Serena Williams o va întâlni în finală pe mult mai tânară ei compatrioată, Madison Keys, care astăzi în cealaltă semifinală a învins-o pe Garbiñe Muguruza cu 7-6(5), 6-4.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.