În semifinalele turneului ”Internazionali BNL d’Italia”, jucătorii români vor evolua în următoarele 3 partide:

  • în semifinalele probei de dublu a turneului ATP Masters 1000, dotat cu premii în valoare de 3.748.925 €, în al doilea meci de pe cea de-a doua arenă, “Pietrangeli”, nu mai deveme de ora 14.00:

Rohan Bopanna (13) / Florin Mergea (14) [6] – Vasek Pospisil (Canada, 21) / Jack Sock (SUA, 18) [8]

Cele două perechi s-au mai întâlnit la Masters 1000 Shanghai 2015, când Bopanna / Mergea au câştigat cu 2-6, 6-3, [11-9]

Pospisil / Sock se află în clasamentul sezonului 2016 – “Doubles Race to London” – pe locul 11, datorită finalei la Indian Wells (pierdută la Herbert / Mahut) şi a sfertului de finală la Australian Open (au pierdut la Cuevas / Granollers). În rest, ei au făcut sferturi de finală la Madrid (au pierdut la Dodig / Melo) şi au fost eliminaţi în primul tur la Miami (au pierdut la Isner / Monroe) şi la Dubai (au pierdut la Chung / Vesely)
Pospisil a mai câştigat alături de Nicolas Mahut turneul de la Rotterdam.

  • în semifinalele turneului WTA Premier 5, dotat cu premii în valoare de 2.399.000 €, în al treilea meci de pe Arena Centrală, nu mai devreme de ora 18.00:

Irina Begu (35) – Serena Williams (1) [1]

Irina nu a mai întâlnit-o pe lidera clasamentului WTA până  acum.

Serena Williams ocupă în clasamentul sezonului 2016 locul 4, având un palmares victorii – înfrângeri 13-3. Serena a participat în 2016 – până la Roma – la 3 turnee, la care a avut următoarele rezultate: finală la Australian Open (a pierdut la Kerber), finală la Indian Wells (a pierdut la Azarenka), optimi de finală la Miami (a pierdut la Kuznetsova).  La Roma, ea le-a învins pe Friedsam (50), pe McHale (56) şi ieri – în sferturile de finală – pe Svetlana Kunznetsova (19) [9] cu 6-2, 6-0 în 51′, fără să piardă niciun set, cum nici Irina Begu nu a făcut-o, de altfel.

  • în semifinalele probei de dublu a turneului WTA Premier 5, la o oră neprecizată încă, după odihna cuvenită Irinei Begu, pe arena “Pietrangeli”:

Irina Begu (41) / Monica Niculescu (30) – Martina Hingis (Elveţia, 1) / Sania Mirza (India, 1) [1]

Cele două perechi s-au mai întâlnit de două ori până acum, de fiecare dată câştigând Hingis / Mirza. Anul trecut, aici la Roma, în optimi:  6-4, 6-1 şi tot anul trecut în finala de la Wuhan: 6-2, 6-3.

Hingis / Mirza care sunt lidere mondiale şi în clasamentul sezonului, au câştigat anul acesta Australian Open şi turneele de la Sydney, Brisbane şi St. Petersburg aşadar primele 4 turnee la care au participat. După care, au început să şi piardă: în finală la Stuttgart (au pierdut la Garcia / Mladenovic) şi Madrid (tot în faţa franţuzoaicelor), dar şi în sferturi la Doha (învinse de Kastakina Vesnina) şi în optimi la Indian Wells (învinse de King / Kudryavtseva) şi Miami, unde au pierdut la Niculescu / Gasparyan.

 Ordinea de joc de astăzi, de la Roma

Tablul de Simplu – WTA Roma 2016

Tablul de Dublu – WTA Roma 2016

Tablul de Dublu – ATP Roma 2016

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.