La turneul de la Sunrise, Florida, 25.000 USD, după victoria remarcabilă din runda finală a calificărilor, când a învins-o pe Laura Robson, iată că astăzi, în primul tur, Gabriela Ruse (558 WTA) a confirmat, printr-un alt succes foarte important.

Ca să obţină această victorie, Gabi a trebuit să suporte două zile de amânări din cauza ploii, ceea ce nu i-a afectat deloc stăpânirea de sine. Ea a învins-o astăzi pe favorita 5, Grace Min (212 WTA, maxim al carierei: 97 / martie 2015, 6 titluri ITF la simplu – 21 de ani) cu 6-4, 6-3 după o partidă care a durat doar 1h21′.

Uşurinţa cu care Gabriela elimină jucătoare care au fost în top 100 şi au experienţa conferită de meciurile din acea zonă, vorbeşte de la sine despre uriaşul potenţial pe care îl are şi pe care îl fructifică, fără să aştepte prea mult.

În optimile de finală, tot astăzi, Gabriela Ruse o va întâlni pe rusoaica Natela Dzalamidze (292 WTA), cea care a învins-o astăzi pe Irina Bara cu 6-2, 6-0.

Cele 6 puncte WTA acumulate până acum de Gabi îi vor asigura o îmbunătăţire a clasamentului până cel puţin pe locul 521 WTA.

Tot astăzi, în încheierea maratonului, Irina Bara / Gabriela Ruse vor juca în sferturile de finală ale probei de dublu.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.