Să repetăm mai întâi scorul celei de a 4-a finale a Simonei Halep la un turneu de Mare Şlem şi prima încununată de succes:

Simona Halep (1 WTA) [1] – Sloane Stephens (SUA, 10 WTA) [10] 3-6, 6-4, 6-1 în 2h3′

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

5 Slideshow-uri a câte 5 imagini

Simona Halep, campioană – primele declaraţii, fotografii şi videoclipuri

Primul set a mers către Sloane Stephens datorită singurului break al manşei, cel realizat de americancă în jocul 3. Simona nu a reuşit să-l recupereze din cauză că jocul adversarei a fost excelent, iar ea nu reuşise să-i găsească încă antidotul. Stephens a manevrat cu uşurinţă mingea, s-a deplasat foarte bine, astfel că jucătoarea noastră nu a reuşit s-o destabilizeze.

Dar după cum am văzut de două ori la acest turneu – în meciurile cu Riske şi Kerber – nu poţi să joci bine şi să câştigi o primă manşă cu Simona şi să rămâi nepedepsită. Mai ales cu “noua Simona” cea al cărei psihic nu se mai lasă influenţat de scor, de nereuşite sau de cine îi stă în faţă.

Campioana noastră, condusă cu 2-0 în manşa a doua, a ridicat brusc nivelul şi tenisul ei renăscut s-a concretizat în 4 jocuri câştigate consecutiv, care au inclus şi 9 puncte la rând.

Ultima zbatere încununată de succes a lui Stephens a venit în următoarele două jocuri, datorită cărora a reuşit să egaleze.

Şi de aici Simona a jucat cel mai bun tenis al ei, a fost un spectacol necesar pentru victorie, desigur, dar şi un cadou făcut fanilor, scutiţi de emoţii şi beneficiarii unor bijuterii produse de liderul WTA, viitoarea campioană de la Roland Garros.

Seria de 7 jocuri consecutive a cuprins şi cel mai frumos punct al meciului (videoclip la sfârşitul ştirii), care l-a făcut atât de mândru pe antrenorul ei şi pe noi toţi.

Simona despre acel punct:

Punctul cu care am făcut break la 4-0 a fost incredibil!

S-o lăsăm tot pe ea să ne povestească şi finalul, căci ea ştie cel mai bine:

La 5-0 mi-am zis să-mi iau victoria, să n-o aştept pe ea să greşească. În ultimul joc nu mai puteam să respir. Din nou mi-am zis că asta e ceva normal, că trebuie să accept aceste emoţii şi că trebuie să alerg, să alerg, să alerg.

SH-SS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.