Dacă într-un articol precedent tratam situaţia în clasamentul WTA înainte de începerea turneului Premier Mandatory de la Indian Wells, iată situaţia Simonei Halep în cele două clasamente de simplu, după ce s-a încheiat prima săptămână a turneului:

Până acum, ea a acumulat aici, pentru calificarea în optimile de finală, 120 de puncte WTA. Aşadar de la cele 3.745 de puncte cu care a început săptămâna trecută în clasamentul live, ea a ajuns la 3.865, ceea ce o ajută în lupta pentru păstrarea locului 5 – doar Kvitova, Vinci sau Bencic îi mai pot periclita teoretic această poziţie – dar şi în tentativa de a se apropia de jucătoarele din faţa ei, în special de Kerber şi Muguruza, care au făcut paşi greşiţi aici, chiar dacă încă nu poate să le ajungă din urmă.

În clasamentul sezonului 2016, WTA Singles Road to Singapore, unde se socotesc doar realizările din sezonul 2016, cele 120 de puncte dobândite deocamdată, îi asigură Simonei un total de de 317 puncte şi un progres în acest clasament de pe locul 81 pe locul 54.

Însă, ce mi se pare cel mai important este că începem să facem din nou calcule cu semnul “+” în dreptul Simonei, aşa cum de altfel ea ne obişnuise.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.