Embed from Getty Images

Slideshow – 5 imagini

Aşa cum scrie Sorana Cîrstea în comunicatul în care îşi anunţă retragerea din echipa de Fed Cup (mai jos), ea a debutat – pe 21 aprilie 2006 – pentru naţionala României la 16 ani, pe care îi împlinise pe 7 aprilie 2006.
Atunci, a jucat în partida de dublu – alături de Mihaela Buzărnescu – a întâlnirii cu Suedia, contând pentru Grupa Zonală 1 Europa / Africa. Ele au pierdut acea partidă şi România întâlnirea, echipierele care au evoluat la simplu fiind Mădălina Gojnea şi Monica Niculescu.

Au urmat şi victoriile pentru Sorana, ea disputând un total de 29 de partide sub culorile României, cu un palmares 11-6 la simplu şi 5-7 la dublu.

Cel mai important moment al participării ei a fost acela în care România a învins Serbia cu 4-1 în barajul pentru Grupa Mondială II – 19-20 aprilie 2014 – , Sorana Cîrstea (27 WTA) învingându-le  şi pe buna ei prietenă Ana Ivanovic (12 WTA): 3-6, 6-1 6-2 şi pe Bojana Jovanovski (39 WTA): 6-3, 6-7, 6-3, în partida care a decis calificarea echipei noastre.

Ştirea iniţială:

Acum câteva minute, Sorana Cîrstea a publicat următorul comunicat pe Facebook:

Dupa 12 ani de jucat pentru România, a venit momentul să îmi anunţ oficial retragerea din echipa naţională de Fed Cup.
La 16 ani si 14 zile am jucat primul meci, fiind şi astăzi cea mai tânară debutantă din istoria ţării noastre!
Am reprezentat cu mândrie si onoare tricolorul de fiecare dată când am avut ocazia!
Simt că mi-am făcut datoria şi acum este momentul să predau ştafeta noii generaţii!
Aş vrea să mulţumesc cu această ocazie colegelor de echipă, federaţiei, căpitanilor, antrenorilor şi celor care au pus umărul la succesul nostru! Dar mai ales românilor care m-au susţinut atât de frumos de-a lungul anilor!

Cu drag,
Sorana Cîrstea

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.