Oana Simion are 22 de ani (n. 8 martie 1996 la Piatra Neamţ) şi ocupă săptămâna aceasta locul 504 WTA la simplu – maxim al carierei: 399 / 3 aprilie 2017 şi 362 WTA la dublu, maxim al carierei: 350 / 18 septembrie 2017.

Titlurile Oanei din 2018: cel de simplu de la Antalya
şi cele de dublu de la ITF 25k Horb (/ Gabriela Talabă), ITF 15k Antalya (/ Raluca Şerban),
ITF 15k Focşani (/ Andreea Mitu)  şi ITF 15k Antalya ( / Georgia Crăciun)

Oana, proaspăt licenţiată la ASE, încadrată de părinţii ei

De-a lungul carierei, ea a câştigat 6 titluri la simplu – câte unul în 2014, 2016 şi 2018 şi două în 2017 – toate de categoria 15.000 USD şi 20 de la dublu, dintre care unul la categoria 25.000 USD, restul de nivel 15.000 USD.

Anul acesta, a atacat cu mai mult elan turneele mai valoroase, adaptându-şi strategia în conformitate cu schimbările importante din circutul ITF, care vor intra în vigoare la anul, astfel că după ce vor fi scăzute punctele de la turneele de 15.000 USD, ea va rămâne cu 13 puncte WTA, adunate la turneele de 60.000 şi 25.000 USD şi va putea participa în sezonul viitor în circuitul profesionist – la evenimente de 25.000 USD şi mai valoroase.

Toate acestea, Oana ni le detaliază în rândurile de mai jos, pe care a avut amabilitatea să le aştearnă pentru cititorii TeniSite.info:

Anul 2018 a fost unul cu suişuri si coborâşuri, cu decizii importante legate de antrenori si antrenamente, cu decizii legate de turnee, având în vedere schimbările de anul viitor, dar şi presărat cu mici accidentări.
Pe lângă rezultatele obţinute în turnee, în 2018 am obţinut şi licenţa la ASE Marketing cu nota 10.
Revenind la tenis, sunt bucuroasă că am atins un nivel de joc foarte bun la câteva turnee, care îmi consolidează capitalul de încredere pentru sezonul viitor.
Urmează o perioadă de pregătire intensă alături de preparatorul fizic, Dan Cristea, iar anul îl voi incepe la turneele de 25.000 USD din America.
Vreau să mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut şi sper să mă susţineţi în continuare!

După o perioadă mai grea, în care regresase în clasament, în luna iulie şi-a regăsit forma sportivă la turneul ITF 25k Koksijde, în Belgia, confirmată ulterior la ITF 60k Budapesta, unde a trecut de calificări – 5 puncte WTA.
Atunci scria rândurile de mai jos, relevante pentru trăirile unui jucător în circuit:

Tenisul nu este uşor, de fapt în majoritatea timpului îţi ridică numeroase provocări, care te pun în situaţii dificile, cărora trebuie să le găseşti cele mai bune soluţii, dar care te şi întăresc pe măsură ce le rezolvi.

Dar în majoritatea timpului, atunci când reuşeşti – după meciuri lungi în care ai muncit pentru fiecare punct, alergând de-a lungul şi de-a latul terenului, după ce ai reuşit nişte lovituri câştigătoare de toată frumuseţea – simţi că nu ai muncit degeaba şi că la un moment dat, se vor alinia toate în favoarea ta şi munca îţi va fi răsplătită.

Dar, până atunci, trebuie să-ţi stăpâneşti sentimente contradictorii: câteodată simţi că vrei doar să scapi de presiune, că tenisul nu-ţi mai face plăcere, plângi în hohote după o înfrângere grea, iar altădată eşti atât de fericită după un meci câştigat, dar de fiecare dată trebuie să rămâi cu speranţele intacte sau cu capul pe umeri, după caz.

Ultimele săptămâni nu au fost uşoare, dar ieri m-am simţit din nou vie pe teren, fără dureri şi m-am bucurat pentru fiecare minge pe care am lovit-o. Am jucat pe un teren frumos, în faţa unui număr mare de spectatori – chiar dacă au ţinut cu adversara – şi am avut o experienţă care mi-a dat încredere.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.