Selma (stânga) şi Nika, victorioase la Cairo

Selma Cadâr (născută pe 27 aprilie 2000, la Constanţa) – care la începutul săptămânii a fost desemnată de Federaţia Română de Tenis “Junioara Anului 2018” la Gala Tenisului Românesc – a câştigat astăzi primul titlu al carierei la senioare!

Finala probei de dublu a turneului ITF 15.000 USD “Egypt F31 Women’s Future”, care s-a disputat pe zgură în aer liber, la Cairo, s-a încheiat cu rezultatul:

Selma Cadâr (1098 WTA la dublu) / Nika Radisic (Slovenia, 979) – Oana Gavrilă (542) / Nicole Tătăruş (586) [1] 6-3, 0-6, [14-12]

Partida a durat 1h26′ şi învingătoarele au salvat 3 mingi de meci, la 8-9, 10-11 şi 11-12.

În drumul spre titlu, în afară de victoria la favoritele principale, Selma şi Nika au eliminat şi echipa cotată cap de serie 2, Alica Rusova (Slovacia, 864) / Sandra Samir (Egipt, 428) [2]: 4-6, 6-3, [10-8] în turul 1 (R16).

Acesta este primul titlu al carierei – indiferent de probă – pentru Selma Cadâr, care acumulează 100 de puncte ITF în noul clasament ITF World Tennis Tour, la dublu, şi va progresa cu aproximativ 200 de locuri, de pe locul 466, pe care îl ocupă acum.

Premiul financiar pe care îl va împărţi cu partenera ei este de 955 USD.

În luna iulie, Selma jucase finala ITF 15k Focşani.

După victorie, Selma a avut plăcerea să adreseze cititorilor TeniSite.info următoarele rânduri:

Sunt foarte fericită pentru acest prim titlu câştigat la senioare. Din păcate, la simplu nu am avut norocul de partea mea [după ce trecuse de calificări a pierdut în primul tur la favorita principală, reprezentanta gazdelor, Sandra Samir (390, 21 de ani), n.n.].
Astăzi a fost un meci foarte disputat şi greu, pe care l-am jucat împotriva colegelor mele din România, Oana Gavrilă şi Nicole Tătăruş, tie-break-ul de meci încheindu-se în favoarea noastră: 14-12, după ce am avut o revenire spectaculoasă de la 3-7 şi 4-8.
Atunci i-am spus Nikăi: “Mai ştii meciul în care am condus cu 8-1, adversarele s-au apropiat la 9-8 şi am câştigat totuşi cu 10-8? [în primul tur, n.n.] Suntem bune pe final, deci, se poate!” Ea mi-a răspuns: “Yeah let’s kick it” (să-i dăm bătaie).

Doresc să îi mulţumesc în primul rând Nikăi pentru aceste două turnee pe care le-am jucat împreună, mamei mele pentru sprijinul nelimitat pe care mi-l acordă dintotdeauna, antrenorilor mei – domnul Mircea Gallan şi domnul Radu Popescu – antrenorului meu de pregătire fizică – Florin Rus – pentru toată încrederea şi susţinerea pe care mi-o oferă!

Şi, de asemenea, tuturor celor de acasă, care au urmărit cu sufletul la gură live score-ul!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.