Embed from Getty Images

ACTUALIZĂRi: Între timp Lucas Pouille a confirmat colaborarea cu Amélie Mauresmo:

Sunt foarte bucuros să încep această nouă colaborare cu Amélie. Cred că experienţa pe care a acumulat-o ca jucătoare şi antrenoare mă vor ajuta să-mi ating ţintele. Sunt convins că vom realiza lucruri remarcabile împreună.

Pe de altă parte, tot conform L’Équipe, se pare că Mauresmo ar fi renunţat la postul de căpitan-nejucător al echipei de Cupa Davis, urmare a refuzului celorlaţi jucători de a accepta situaţia, pe care au considerat-o ca pe un conflict de interese.

Amélie Mauresmo – dublă campioană la turneele de Mare Şlem, Australian Open şi Wimbledon 2006, fost lider WTA timp de 39 de săptămâni în două serii cuprinse în intervalul 2004-2006 – s-a retras în 2009 şi începând cu 2010 s-a dedicat antrenoratului.

I-a avut ca elevi pe Michaël Llodra (2010), Victoria Azarenka (2012), Marion Bartoli (2013) – care a câştigat alături de Mauresmo primul (şi singurul) ei titlu de Mare Şlem (fără să piardă vreun set) – Wimbledon 2013, Andy Murray (2014-2016) – care a câştigat alături de Mauresmo primele titluri pe zgură, în 2015, inclusiv Masters 1000 Madrid, după o finală cu Rafael Nadal.
A fost şi căpitan-nejucător al echipei de Fed Cup a Franţei.

În 2016 a anunţat că se retrage şi din antrenorat pentru a avea grijă de băiatul ei (n.2015). Ulterior a mai născut o fetiţă, în 2017.

Dar acum Amélie revine ca antrenoare şi o face cu normă dublă, căci după ce în iunie se anunţase că îl va înlocui pe Yannick Noah, în funcţia de căpitan-nejucător al echipei de Cupa Davis a Franţei, ieri cotidianul L’Équipe a scris – conform unor informaţii încă neoficiale – că îl va antrena şi pe Lucas Pouille. Conflict de interese nu pare să existe, căci Pouille a anunţat că nu va mai juca în Cupa Davis, din cauza noului format.

Lucas se despărţise de fostul lui antrenor, Emmanuel Planque, acum două luni, după un sezon 2018 început bine – titlu la 250 Series Montpellier, finale la 250 Series Marsilia şi 500 Series Dubai (februarie-martie) şi continuat foarte slab, astfel că a alunecat de pe locul 18 ATP pe 32.

Chiar şi în lipsa conflictului de interese, rămâne de văzut cum va împăca Mauresmo sarcinile profesionale cu cele familiale.

Embed from Getty Images

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.