Embed from Getty Images

Slideshow – 5 imagini: primele jucătoare românce

Embed from Getty Images

În prima săptămână a lui 2019 – 31 decembrie-6 ianuarie – se dispută turneul WTA Premier Brisbane – contribuţie financiară totală de 1.000.000 USD şi cele de categoria International, Shenzhen şi Auckland. Să ne reamintim  că deşi de categoria International, “Shenzhen Open”  beneficiază de o contribuţie financiară în valoare de 750.000 USD, spre deosebire de marea majoritate a turneelor de aceeaşi categorie, la care aceasta este de doar 250.000 USD, cum este cazul şi la Auckland. Punctele acordate sunt însă corespunzătoare categoriei International.

De asemenea, circuitul ATP programează în această primă săptămână 3 turnee, toate de categoria 250 Series: Doha, Brisbane şi Pune

Pe listele preliminare de înscriere / acceptare (mai jos) – cu precizarea că acestea sunt neoficiale, că vor fi modificate oricum şi prin acordarea de invitaţii, deci sunt orientative – le regăsim pe următoarele jucătoare românce:

  • WTA Premier Brisbane: Mihaela Buzărnescu (24 WTA)
  • WTA International Shenzhen: Irina Begu (67), Ana Bogdan (78), Sorana Cîrstea (85)
  • ATP 250 Series Doha: Marius Copil (60 ATP)

Liderul WTA, Simona Halep este anunţat deocamdată la WTA Premier Sydney, care se va disputa în a doua săptămână a anului (7-12 Ianuarie). Lista capilor de serie de aici ar urma să fie continuată de Angelique Kerber (2), Naomi Osaka (5), Sloane Stephens (6).

Listele preliminare de acceptare / înscriere la WTA Premier Brisbane, International Shenzhen şi Auckland

*

Listele preliminare de acceptare / înscriere la ATP 250 Series Doha, Brisbane şi Pune

Credit Info: tennis.life.com & Twitter Michal Samulski

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.