Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Două slideshow-uri a câte 5 imagini
Mingea de meci, la sfârşitul ştirii

Primele două partide ale zilei a 5-a la Turneul Final ATP 2018 s-au încheiat cu rezultatele:

Jamie Murray (Marea Britanie, 9 ATP la dublu) / Bruno Soares (Brazilia, 9) [4] – Henri Kontinen (Finlanda, 26) / John Peers (Australia, 23) [9] 3-6, 7-6(3), [10-3] în 1h27′

Murray / Soares încheie grupa cu 3 victorii, se califică pentru al 3-lea an la rând în semifinale şi acumulează câte 600 puncte ATP pentru fiecare echipier.
Câştigătorii ultimelor două ediţii, Kontinen / Peers rămân cu satisfacţia că au putut juca măcar un meci anul acesta în calitate de rezerve.
A doua echipă calificată în semifinale va fi decisă în meciul ce va începe în curând: Cabal / Farah [2] – Klaasen / Venus [6].

  • în runda a 3-a a Grupei Lleyton Hewitt:

Dominic Thiem (Austria, 8 ATP) [6] – Kei Nishikori (Japonia, 9 ATP) [7] 6-1, 6-4

Partida a durat 1h24′.
Nishikori nu a crescut prea mult nivelul faţă de partida cu Anderson, dar scorul a fost mai strâns pentru că nici Thiem nu a strălucit. Un set al doilea ceva mai frumos, dar per ansamblu un nivel modest al partidei.
Thiem a câştigat de două ori aflat la primire în primul set şi o dată în cel de-al doilea, iar Nishikori a ratat cele 4 mingi de break pe care le-a avut, toate în jocul 5 al partidei.

Clasamentul grupei arată acum astfel:

  1. Kevin Anderson – 2 victorii, setaveraj 4-0
  2. Roger Federer – 1 victorie, setveraj 2-2, ghemaveraj 21-18
  3. Dominic Thiem – 1 victorie, setaveraj 2-4, ghemaveraj 26-30
  4. Kei Nishikori – 1 victorie, setaveraj 2-4, ghemaveraj 19-33

Aşadar, Kevin Anderson este calificat în semifinale indiferent de rezultatul partidei pe care o va juca de la ora 22.00 cu Federer, Nishikori este eliminat, din cauza ghemaverajului slab, iar Federer poate să piardă şi în două seturi, dar să câştige 5 jocuri – sau 6 dacă unul din seturi se joacă în prelungiri – pentru a se califica şi el în semifinale, iar ca să câştige grupa îi trebuie o victorie (la egalitatea în doi, contează rezultatul direct).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.