Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Videoclipuri cu momentul controversat şi interviul lui Zverev şi părerea lui Roger, la sfârşitul ştirii

În timpul primei semifinale a Turneului Final ATP, a avut loc un moment extrem de controversat, în urma acestuia Alexander Zverev atrăgându-şi oprobiul unei părţi a publicului.

Momentul în care s-a petrecut evenimentul a fost în tie-break-ul setului 2, la 4-3 pentru Federer, pe serviciul lui Zverev, până atunci câştigându-se doar cu serviciul. Aşadar, un moment crucial.

În timpul schimbului, un copil de mingi a scăpat o minge în teren, în spatele lui Roger. Băiatul nu a lăsat-o pur şi simplu acolo, ci a încercat să se furişeze discret şi să o recupereze, intrând în teren (foto 1). Sascha l-a văzut şi a întrerupt punctul. Arbitrul Carlos Bernardes i-a dat – firesc – dreptate şi punctul s-a rejucat.

Roger a cerut lămuri arbitrului (foto 2), l-a întrebat pe băiat dacă a scăpat mingea (foto 3), iar acesta a răspuns afirmativ, fără a primi – din nou, desigur, ţinând cont de sportivitatea-i binecunoscută – niciun reproş din partea elveţianului.

Desigur că lucrurile ar fi fost mult mai simple, dacă arbitrul ar fi văzut evenimentul şi ar fi oprit el punctul.
Nici derularea ulterioară a scorului nu a ajutat la diminuarea importanţei punctului, căci Zverev a câştigat schimbul reluat şi pe următorul – tot cu serviciul – apoi a făcut unicul mini-break al tie-break-ului, cel care i-a adus victoria.

Aşa, victoria care i-a adus germanului calificarea în cea mai importantă finală a carierei a fost umbrită de huiduielile care s-au auzit şi la interviul de pe teren, când Sascha şi-a cerut, vizibil jenat, scuze:

Mai întâi doresc să-mi cer scuze pentru situaţia din tie-break, băiatul a scăpat mingea şi regulamentul prevede că punctul trebuie rejucat…

În acel moment, annoucer-ul – Annabel Croft – a certat publicul care huiduia în continuare (foto 4):

Nu ştiu de ce huiduiţi, băiatul de mingi a intrat pe teren şi acesta este regulamentul. Cred că trebuie să arătaţi mai mult respect.

Sascha a povestit în continuare că i-a cerut scuze lui Roger la fileu, iar el i-a răspuns că a înţeles şi că acestea sunt regulile, apoi a mai cerut o dată scuze publicului şi fanilor lui Federer spunând că merită să aibă cei mai mulţi fani, mai ales la Londra, unde a realizat atâtea lucruri frumoase.

La conferinţa de presă, Roger a spus că evident a fost afectat de întreruperea punctului, dar că nu pune la îndoială nici evenimentele petrecute, nici sportivitatea lui Zverev, care nici măcar nu trebuia să-şi ceară scuze şi a condamnat huiduielile publicului, deşi a spus că le înţelege frustrarea, subliniind că arbitrul ar fi trebuit să explice mai mult decizia.

Să adăugăm că nu a fost vorba de majoritatea publicului – dar huiduielile s-au auzit totuşi clar – şi nici nu se poate spune că au fost neapărat spectatori englezi, căci – după cum ştim – la un asemenea eveniment paleta de naţionalităţi prezentă este foarte mare.

Oricum, încă un exemplu care arată importanţa publicului şi nevoia imperioasă ca acesta să fie obiectiv, pentru a nu umbri un eveniment.

Galerie videoclipuri (2)


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.