Embed from Getty Images

Slideshow – 5 imagini
Videoclip, la sfârşitul ştirii

În discursul de acceptare al trofeului cuvenit campionului Turneului Final ATP – ediţia 2018, Alexander Zverev a dat dovadă de un simţ al umorului deosebit, de acelaşi tact şi fineţe ca la cel de după semifinală şi a arătat aceeaşi maturitate în exprimare şi gândire, cu cea pe care o demonstrase pe teren ceva mai devreme:

Vreau să-l felicit pe Novak pentru o săptămână foarte bună şi pentru jumătatea excelentă a sezonului. De-abia ai pierdut câteva meciuri şi-ţi sunt recunoscător că m-ai lăsat să câştig şi pe mine unul astăzi. Toată lumea ştie ce jucător bun eşti, dar vreau să subliniez ce om de calitate eşti. Am avut multe discuţii interesante despre viaţă, n-o să menţionez aici subiectele pe care le-am dezbătut.

După ce a subliniat importanţa trofeului pentru el:

Acesta este cel mai important titlu de până acum al carierei mele. Înseamnă atât de mult, pentru toţi jucătorii, deoarece nu ai foarte multe şanse să-l joci şi la el participă cei mai buni jucători din lume. Este fantastic cum am jucat astăzi, cum am câştigat.

A ţinut să mulţumească echipei, lui Ivan Lendl pentru că li s-a alăturat, preparatorului fizic, care l-a ajutat:

Să mai pun ceva muşchi pe mine, deşi nu se vede. Eram şi mai slab, deşi unii cred că nu este cu putinţă.

dar mai ales tatălui lui:

El m-a antrenat – pe mine şi pe fratele meu – dintotdeauna. Am spus mereu că este cel mai bun antrenor din tenis. Acum, probabil că va plânge până la anul. Dar, oricum nu înţelege decât jumătate din ce spun acum.

Deşi organizatorii îi întrerupseseră discursul şi Guga Kuerten îi înmânase sticla de şampanie oferită de sponsor, Sascha a revenit şi a mulţumit publicului, pe care l-a lăudat şi a subliniat implicit că a trecut peste momentul din semifinală.

De dată aceasta, a fost ovaţionat îndelung. După un asemenea discurs, nici nu avea cum să fie altfel.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.