Alexander Zverev a câştigat astăzi cel mai important titlu al carierei, Turneul Final ATP – ediţia 2018, pe care îl adaugă celor 3 titluri Masters 1000: Roma 2017, Montréal 2017 şi Madrid 2018, celor 2 ATP 500 Series şi 4 ATP 250 Series.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

5 Slideshow-uri a câte 5 imagini
Galerie videolipuri, la sfârşitul ştirii

Finala de astăzi a fost dominată categoric de jucătorul german, care în pofida experienţei net inferioare faţă de cea a liderului ATP, a fost cel care a dat dovadă de mai multă maturitate, sânge rece, răbdare şi inspiraţie.

Alexander Zverev (Germania, 5 ATP) [3] – Novak Djokovic (Serbia, 1) [1] 6-4, 6-3

Partida a durat 1h20′.
În primul set s-a câştigat cu serviciul, fără oportunităţi de break, până la 4-4, scor la care Zverev a fructificat-o pe prima creată, după un joc în care Djokovic a servit slab şi a venit neinspirat la fileu. În game-ul următor, Sascha a închis setul, servind 3 aşi.
Nole şi-a pierdut şi următorul joc de serviciu, acum, în setul 2. Şi chiar dacă l-a recuperat imediat, germanul a mai câştigat o dată cu returul, avantaj pe care nu numai că l-a păstrat până la sfârşit, ci l-a şi majorat în ultimul game al partidei când a mai reuşit un break.

Cele 1300 de puncte ATP dobândite îi consolidează locul 4, pe care îl obţinuse după calificarea în semifinale şi îl aduce la doar 35 de puncte de ocupantul locului 3, Roger Federer. Premiul financiar cu care va fi recompensat este de 2.509.000 USD.

Galerie videoclipuri (3)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.