Credit Foto: Australian Tennis Magazine

Prestigioasa revistă Tennismash şi-a anunţat opţiunile pentru cele mai valoroase performanţe şi realizări legate de tenisul din 2018 sau conexe acestuia. Deciziile au fost luate de editorii şi colaboratorii revistei.

Simona Halep a fost distinsă cu locul 1 la patru categorii.

Astfel:

 • ea a fost considerată aproape în unanimitate cea mai valoroasă jucătoare a sezonului

Editorul Tennismash, Matt Trollope, a scris despre realizările ei următoarele:

A fost singura jucătoare care a disputat două finale de Mare Şlem, câştigând una dintre ele, a încheiat anul cu mai mult de 1000 de puncte faţă de locul 2 în clasamentul WTA. Un sezon extrem de consistent şi de mulţumitor.

La care, colegul lui, Leigh Rogers a adăugat:

A încheiat binemeritat sezonul pe locul 1.

 • cea mai frumoasă partidă a sezonului: semifinala Australian Open 2018, Simona Halep – Angelique Kerber 6-3, 4-6, 9-7 (videoclip cu rezumatul partidei, la sfârşitul ştirii)

Freelancer-ul Suzi Petkovski a spus despre acest meci:

Halep nu şi-a pierdut niciodată cumpătul şi a continuat să lovească, fiind conştientă că trebuie să câştige de 5 ori un punct în faţa apărării miraculoase a lui Kerber.

 • cea mai frumoasă ţinută pe teren, ex aequo: Simona Halep – Australian Open; Serena Williams – US Open

Despre echipamentul Simonei la Australian Open, freelancer-ul Tumaini Carayol a spus:

Într-o lume dominată de sponsorizări şi brand-uri, felul în care Simona Halep a jucat la Australian Open, într-o rochie roşie fără logo, ieftină, pe care o comandase pe un site oarecare chinezesc, nu poate fi depăşit de niciun alt echipament.

 •  cea mai productivă relaţie jucător – antrenor, ex aequo: Simona HalepDarren Cahill şi Novak DjokovicMarian Vajda.

Despre cel dintâi parteneriat, editorul Tennismash, Piers Newbery, a spus:

Realizarea lui Cahill de a o ajuta pe româncă să treacă linia de finiş în calitate de învingătoare la un turneu de Mare Şlem a fost una uriaşă, la fel ca aceea de a o ghida pe locul 1 WTA, spre sfârşitul sezonului 2017.

Celelalte preferinţe ale revistei au mers către:

 • cel mai bun jucător al anului: Novak Djokovic
 • lovitura anului: Roger Federer în partida din turul 3 al US Open, cu Nick Kyrgios (videoclip, la sfârşitul ştirii)
 • menţiune onorabilă la categoria “partida anului”, Novak Djokovic – Rafael Nadal 6-4, 3-6, 7-6(9), 3-6, 10-8 din semifinalele Wimbledon (videoclip cu înregistrarea integrală a partidei, la sfârşitul ştirii)
 • cea mai mare surpriză: ex aequo Marco Cecchinato – Novak Djokovic: 6-3, 7-6(4), 1-6, 7-6(11) în sferturile de finală ale Roland Garros şi Naomi Osaka – Serena Williams 6-2, 6-4 în finala US Open
 • cea mai captivantă rivalitate: Novak Djokovic şi Rafael Nadal. Ei au încheiat sezonul pe locurile 1 şi 2, scorul decisivului din partida menţionată mai sus, 10-8, dând şi mai multă greutate acestei realităţi. Şi-au împărţit victoriile în acest sezon, înainte de semifinala de la Wimbledon, Rafa câştigase în semifinalele Masters 1000 Roma: 6-2, 6-4
 • cea mai memorabilă declaraţie: Naomi Osaka, citată cu 3 fragmente din declaraţii, cel mai spumos fiind începutul discursului de acceptare al titlului de la Premier Mandatory Indian Wells (primul al carierei): “Acesta va fi probabil cel mai prost discurs de acceptare din toate timpurile”
 • cel mai bun turneu: Wimbledon

Galerie videoclipuri (3)LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.