Embed from Getty Images

Rafael Nadal nu a scăpat de accidentări nici în sezonul 2018:

Pentru un jucător obişnuit, cele de mai sus ar fi determinat cu certitudine un sezon complet ratat.

Nu şi pentru Rafael Nadal, care deşi a jucat doar 9 turnee, a înregistrat o eficienţă ieşită din comun:

Astfel, şi-a mărit recordurile de titluri câştigate la Monte Carlo, Barcelona şi Roland Garros la 11, el ocupând primele 3 poziţii în ierarhia la acest capitol.

  • semifinale la US Open şi Wimbledon, sferturi la Australian Open şi Masters 1000 Madrid

Aşadar, un palmares victorii – înfrângeri: 45-4.

În răstimp, şi-a recâştigat de trei ori locul 1 ATP, de pe care pornise la începutul anului şi pe care îl pierduse de tot atâtea ori în favoarea lui Roger Federer, ca să încheie sezonul pe locul 2, datorită celor 7.480 puncte acumulate – în urma lui Novak Djokovic – chiar dacă nu a mai jucat după US Open. 

În trecere, el a doborât recordul de seturi câştigate consecutiv pe zgură, 50 la număr.

Luând talentul enorm al celor “3 mari” ca pe un adevăr incontestabil, dacă de la Roger Federer putem învăţa că dăruirea, persistenţa, potenţează orice abilitate naturală, de la Novak Djokovic, că dragostea de oameni, serenitatea, credinţa, voia bună, înfrâng orice adversitate pe care viaţa ne-o oferă, Rafael Nadal este un model şi o sursă de inspiraţie pentru puterea de a munci dincolo de limitele fireşti şi pentru a înfrânge neplăcerile cauzate de organism, graţie unei voinţe ieşite din comun.

Acccidentat, “reparat”, revenit iar şi iar, Rafael Nadal este aidoma personajului principal din filmele cu supereroi, care poate fi – arareori – învins, dar niciodată doborât.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.