Parcursul excepţional de la ATP 500 Series Basel i-a adus lui Marius Copil în afara realizărilor pe care le ştim şi intrarea în vacanţă cu o săptămână mai devreme, căci nu va mai fi nevoit să-şi apere punctele corespunzătoare finalei de la ATP Challenger 106k+H Bratislava.

El ne anunţă aceasta pe Instagram, într-o postare de acum o oră:

Turneul de la Basel a fost ultimul din anul acesta pentru mine.
A fost un an greu, cu multe încercări, dar asta m-a ambiționat și mai mult să îmi ating obiectivele. Am obținut victorii importante și sunt bucuros că am reușit, după turneul de la Basel, să depășesc cea mai bună clasare din cariera mea și să ajung pe locul 60 în clasamentul ATP. 
Vă mulțumesc din suflet pentru toate mesajele frumoase și pentru susținerea necondiționată. Le citesc de fiecare dată și sunt mândru să fiu urmărit de asemenea oameni frumoși.

Marius a început  sezonul 2018 pe locul 93 ATP, loc pe care şi l-a îmbunătăţit după prima finală a carierei, 250 Series Sofia (5-11 februarie), în urma căreia atingea un nou maxim al clasamentului: 74 ATP, corectat peste o săptămână cu încă un loc: 73 ATP.

A mai jucat sferturi de finală la 250 Series ‘s-Hertogenbosch, optimi de finală (tur 3) la 250 Series Washington – unde a pierdut foarte greu la fostul lider ATP, Andy Murray – şi tur 2 la Masters 1000 Cincinnatidupă o victorie la Philipp Kohlschreiber (35) –  înainte de a încheia 2018 în apoteoză la Basel, pe cel mai bun loc al carierei – 60 ATP, după ce în semifinale obţinea pe lângă cea mai bună performanţă şi cea mai importantă victorie a carierei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.