În partida contând pentru optimile de finală ale probei de dublu la Masters 1000 “Paris Rolex Masters”, Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au câştigat în faţa unor adversari care îi învinseseră în ultimele două partide, ambele disputate în luna octombrie:

Jean-Julien Rojer (23 ATP la dublu) / Horia Tecău (31) – Juan Sebastian Cabal (7) / Robert Farah (7) [4] (ambii Columbia) 7-6(5), 5-7, [10-8]

Partida a durat 1h59′.
În primul set s-a câştigat doar cu serviciul şi perechea româno-olandeză s-a desprins în tie-break, de la 5-5.
Ei au avut avantaj de un break – reuşit în primul joc – în manşa a doua, dar au fost egalaţi de columbieni la 4. Aceştia au fost mai concentraţi pe final, când la 5-5 au salvat două mingi de break, ca apoi să câştige ei cu returul, Horia încheind setul cu o dublă greşeală.
Jucătorul nostru şi-a răscumpărat-o însă în super tie-break, când a jucat excelent, astfel că “ai noştri” s-au desprins de la 7-7 şi au fructificat a doua minge de meci, aducând astfel palmaresul direct cu Cabal / Farah la 5-3.

Rojer / Tecău s-au calificat astfel pentru a 3-a oară  în sferturile de finală ale unui Masters 1000, după Toronto şi Cincinnati, din cele 7 turnee de această categorie la care au participat în 2018.

Horia şi Jean-Julien acumulează câte 180 de puncte ATP, vor împărţi un premiu în valoare de 36.510 € şi vor juca în sferturile de finală cu altă echipă cotată printre capii de serie: Raven Klaasen (Africa de Sud, 18) / Michael Venus (Noua Zeelandă, 12) [6], pe care nu i-au mai întâlnit până acum.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.