Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Două Slideshow-uri a câte 5 imagini
Videoclipuri, la sfârşitul ştirii

În ultima partidă din optimile de finală ale WTA Premier Mandatory “China Open“, Aryna Sabalenka a eliminat-o pe deţinătoarea titlului, Caroline Garcia:

Aryna Sabalenka (Belarus, 16) – Caroline Garcia (Franţa, 8) [4] 5-7, 7-6(3), 6-0

Partida a durat 2h19′.
5 din primle 6 jocuri ale partidei au fost câştigate cu returul, Garcia rămând în avantaj: 5-2. Sabalenka a revenit, dar doar până la 5-5, căci finalul setului a aparţinut franţuzoaicei.
Situaţia asemănătoare până la un anumit punct şi în setul 2, când un break în plus al Carolinei a dus-o până la 5-2. Aryna a revenit din nou, dar finalul a fost diferit acum. Căci, chiar dacă Garcia a început mai bine tie-break-ul: 3-1, jucătoarea din Belarus a revenit imperturbabilă cu 6 puncte consecutive şi a egalat situaţia la seturi.
Şi asta a fost tot ce a avut de spus Garcia astăzi, pentru că în decisiv, Sabalenka scăpată din situaţia grea, şi-a dezlănţuit întreaga furie şi nu i-a mai lăsat niciun joc adversarei, care nu a mai cules decât 9 puncte (4 dintre ele în jocul 5, când a fost nevoie de prelungiri).

De altfel şi la precedenta întâlnire dintre cele două jucătoare – în optimile Premier 5 Cincinnati 2018 Sabalenka revenise de la 2-5, dar atunci în decisiv şi salvând în plus o minge de meci.

Acum Sabalenka a înregistrat a 8-a victorie la o jucătoare din top 10 WTA, toate în acest sezon, va urca cel puţin până pe locul 12 în clasamentul de luni – cel mai bun al carierei – locul 11 pe care îl ocupă acum în ierarhia live îi este încă ameninţat de Anastasija Sevastova – şi o va întâlni în sferturile de finală pe Qiang Wang (China, 28 WTA) [WC].

În schimb, pentru Caroline Garcia va continua hemoragia de puncte începută la Premier 5 Wuhan, va pierde aici 880 de puncte (1000-120) şi va părăsi top 10 WTA, deocamdată coboară până pe locul 15.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.