Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

3 Slideshow-uri a câte 5 imagini
Videoclipuri, la sfârşitul ştirii

Greu meci a avut astăzi Naomi Osaka în sferturile de finală ale WTA Premier Mandatory “China Open“ cu jucătoarea gazdă Shuai Zhang, cea care în optimi o eliminase pe Angelique Kerber, cu un set decisiv alb:

Naomi Osaka (Japonia, 6 WTA) [8] – Shuai Zhang (China, 45 WTA) 3-6, 6-4, 7-5

Partida a durat 2h23′.
Zhang a luptat admirabil, a avut avantaj şi la începutul setului 2 – 2-0 – dar, mai important, a avut în decisiv de două ori avantaj de un break 4-1 şi 5-3, când a servit pentru meci. Osaka nu s-a clintit însă pe final – consiliată excelent pe latura mentală de Sascha Bajin, căci la un moment dat părea deznădăjduită – şi în ultimele 4 jocuri nu a mai pierdut decât un punct în fiecare dintre ele.

Palmaresul direct este acum 3-2 pentru Osaka, ea revanşându-se astfel pentru înfrângerea suferită în acest sezon în turul 1 (R64) al Premier Mandatory Madrid.

În interviul de pe teren, Naomi a dezvăluit că şi-a cerut scuze bunei ei prietene Shuai, pentru exteriorizările pe care le-a avut în anumite momente ale partidei.

Calificarea în semifinale şi cele 380 de puncte în valoare netă (390-10) o asigură pe japoneză de locul 4 WTA pe care îl va ocupa începând de luni şi pe care nu-l mai poate îmbunătăţi chiar dacă va câştiga turneul (caz în care s-ar apropia la doar 20 de puncte de Angelique Kerber).

Adversară în semifinale îi va fi învingătoarea din partida Anastasija Sevastova (Letonia, 20 WTA) – Dominika Cibulkova (Slovacia, 30), care se dispută acum.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.