Contul de Twitter al WTA a anunţat acum câteva minute că liderul WTA, Simona Halep, s-a retras de la Turneul Final WTA, care se va disputa săptămâna viitoare la Singapore.
Motivele sunt evident cele cunoscute.
Simona se calificase prima în acest sezon pentru Turneul Final.
Locul ei va fi luat de Kiki Bertens, prima rezervă.

Simona spune în comunicatul publicat cu această ocazie:

Din nefericire, după consultări îndelungate cu echipa mea şi cu medicii, am luat decizia să mă retrag de la Turneul Final WTA
Mi-am dorit să închei incredibilul an 2018 în forţă, dar din păcate accidentarea mea la spate tot nu s-a vindecat aşa cum sperasem şi trebuie să-mi pun sănătatea pe termen lung pe primul plan.
Sunt tristă că nu pot juca a 5-a şi ultima ediţie a turneului la Singapore, dar sunt încrezătoare că aceasta este decizia potrivită şi voi face tot ce îmi stă în putinţă ca să lupt pentru un loc la Turneul Final de anul viitor.
Singapore este un oraş special şi sunt convinsă că fanii vor urmări un tenis feminin fantastic săptămâna viitoare.

Simona a mai declarat pentru WTA Insider:

Darren a fost 100% pentru retragere deoarece este îngrijorat de problema la spate şi mi-a spus că sănătatea e pe primul plan. Mereu mi-a spus asta, încă de când am început colaborarea. Mi-a fost mai uşor, după ce am ştiut că este de acord.

Spatele meu nu este în regulă. Nu m-am antrenat în ultimele 4 săptămâni. Nu sunt pregătită să concurez la un asemenea nivel.

Este aceeaşi problemă de la Wuhan şi trebuie să iau o pauză ca să mă vindec. Am nevoie de 3-4 săptămâni de exerciţii şi de odihnă, iar apoi lucrurile ar trebui să fie în ordine. Aşa că acum am suficient timp ca să fiu bine pentru perioada de pregătire şi pentru anul viitor.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.