Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

3 Slideshow-uri a câte 5 imagini
Galerie videoclipuri, la sfârşitul ştirii

Elina Svitolina s-a calificat la Turneul Final WTA 2018, care se dispută la Singapore, în cea mai importantă finală a carierei, după ce în prima semifinală a câştigat bătălia titanică pe care a dus-o cu Kiki Bertens.

Elina Svitolina (Ucraina, 7 WTA) [6] – Kiki Bertens (Olanda, 9) [8] 7-5, 6-7(5), 6-4

Partida a durat 2h38′.
În prima manşă, doar două jocuri – 4 şi 5 – s-au câştigat cu returul până în prelungiri, deşi la 5-4 Svitolina a ratat o minge de set. A fructificat-o însă pe următoarea în ultimul joc.
În manşa a doua, Bertens a condus de la început, dar ucraineanca a dus o luptă eroică şi a salvat la 3-5 o minge de set pe serviciul ei şi în jocul următor încă 3, pe cel al lui Bertens. Olandeza a dus totuşi setul în tie-break, unde Svitolina a mai revenit o dată, acum a egalat la 5, de la 3-5, scor la care era la două puncte de a câştiga partida. Nu a reuşit şi a mai trebuit să joace un set.
În decisiv, ea a fost jucătoare mai agresivă, ascultându-l pe antrenorul Andrew Bettles, care a sfătuit-o să-şi ia singură victoria, căci adversara nu i-o va da. Şi aşa a fost, căci acum a fost rândul lui Kiki să reziste eroic, încercând să refacă diferenţa de un break, pe care şi-o crease Elina, după ce primele 3 jocuri se câştigaseră cu returul. A fost la un pas să facă aceasta – două mingi de re-break la 4-5 – dar Svitolina a rezistat presiunii şi a fructificat prima minge de meci.

Elina Svitolina s-a calificat în a 15-a (palmares 12-2) – şi cea mai importantă – finală a carierei şi a 4-a a sezonului, după Premier Brisbane, Premier Dubai  şi Premier 5 Roma, toate câştigate:

Calificată în finală la a doua participare la Turneul Final – grupe la ediţia trecută – Elina Svitolina a acumulat la ediţia actuală 1080 de puncte WTA – care îi asigură locul 6 în clasamentul de la sfârşitul sezonului – şi un premiu financiar în valoare de 1.200.000 USD (610.000 în grupe şi 590.000 pentru calificarea în finală).

Debutanta Kiki Bertens rămâne cu cele 625 de puncte pe care le obţinuse în grupe, dar cu un premiu financiar suplimentat cu 40.000 de USD, adică un total de 497.000 USD.

*

A fost decisă şi prima echipă finalistă în proba de dublu, după semifinala în care pe teren au fost exclusiv jucătoare din Cehia:

Barbora Krejcikova (1 WTA la dublu) / Katerina Siniakova (1) [1] – Andrea Sestini Hlaváčková (9) / Barbora Strycova (6) [3] 6-3, 6-2 în 1h15′

Credit Foto: Jimmie48 Photography / WTA

*

Galerie videoclipuri (24)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.