Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

În prima partidă a rundei a doua din Grupa Roşie la Turneul Final WTA Angelique Kerber s-a impus deoarece a fost jucătoarea mai constantă pe durata întregii partide.
Cu o partitură deliberat defenisvă, ea a ştiut să-şi provoace adversara, care la fel ca în primul meci a fost şi înger – cu lovituri ieşite din comun – dar şi proriu-i demon, greşind mult şi, mai grav, în momentele cheie.
Încă o dovadă că pentru sistemul Round Robin experienţa, care până la urmă asigură concentrarea pe toată durata partidei, atârnă mai mult în balanţă ca la celelalte turnee:

Angelique Kerber (Germania, 2) [1]Naomi Osaka (Japonia, 4) [3] 6-4, 5-7, 6-4

Partida a durat 2h29′.
Primul set a început cu o serie de 3 break-uri, în urma cărora Kerber a rămas în avantaj, pe care şi l-a păstrat până la final – de la 2-1 s-a câştigat doar cu serviciul – deşi în ultimul joc Osaka şi-a creat nu mai puţin de 5 şanse de a egala la 5.
În setul doi din nou 4 jocuri consecutive câştigate cu returul între jocurile 2-5 şi un break al lui Kerber pentru 5-4. Dar de aici japoneza şi-a ridicat foarte mult nivelul şi a câştigat următoarele 3 ghemuri – două break-uri – jucând minunat.
În decisiv, s-a câştigat cu serviciul până la 3-3, dar deşi Angelique avea evidente probleme fizice, Naomi nu a profitat, s-a pripit şi a greşit mingi uşoare.
Kerber a făcut break şi Osaka a ratat în următorul ghem două şanse de re-break. Aici s-a jucat partida căci, la fel ca în primul meci din grupă, Osaka a părut în ultimul joc resemnată.

Kerber are acum adunat 375 de puncte şi un premiu financiar în valoare de 386.000 USD (o victorie şi o înfrângere) şi Osaka, 250 de puncte şi doar prima de participare, în valoare de 130.000 USD (două înfrângeri).

Dacă în partida

Sloane Stephens (SUA, 6 WTA) [5] Kiki Bertens (Olanda, 9) [8]

care a început deja, Stephens câştigă în două seturi se califică şi celelalte 3 mai au şanse, dacă Bertens câştigă cu orice scor, se califică, Osaka este eliminată şi celelalte două îşi vor disputa locul doi vineri, în ultima rundă.

Galerie videoclipuri (22)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.