Embed from Getty Images

Simona Halep îmbrăţişându-şi cele 3 trofee din 2018

Site-ul WTA anunţă astăzi că Simona Halep va rămâne până la sfârşitul sezonului pe locul 1 în clasamentul oficial, ea urmând să fie distinsă pentru această performanţă cu trofeul prezentat de Dubai Duty Free.

Anunţul oficial a fost făcut de-abia astăzi, căci exista posibilitatea matematică, e adevărat, cu şanse infime de materializare, ca fie Angelique Kerber, fie Caroline Wozniacki să o depăşească pe jucătoarea noastră în anumite condiţii.

Una dintre acestea condiţii era ca ele să participe la unul din turneele de săptămâna aceasta. Cum aceasta nu s-a întâmplat, cea mai bună jucătoare de tenis româncă din toate timpurile va încheia al doilea sezon consecutiv pe locul 1.

La sfârşitul sezonului trecut, Simona Halep devenea a 13-a jucătoare care termina un sezon în fruntea ierarhiei.

Simona a ocupat locul 1 pentru prima dată pe 9 octombrie 2017 – a 25-a jucătoare din istorie – păstrându-l timp de 16 săptămâni. L-a pierdut pentru 4 săptămâni între 29 ianuarie şi 25 februarie 2018, dată la care a revenit în fruntea clasamentului, loc pe care şi l-a păstrat neîntrerupt de atunci, pentru încă 34 de săptămâni.

Aşadar, în clasamentul oficial dat publicităţii astăzi, Simona Halep îşi începe cea de-a 50-a săptămână în fruntea ierarhiei WTA, iar la sfârşitul sezonului – care se încheie după turneul “Elite Trophy” de la Zhuhai (30 octombrie – 5 noiembrie) – numărul acestora va creşte la 53.

Evident că perioada se va prelungi în orice caz până la sfârşitul anului, ea ajungând astfel la 61 de săptămâni de dominaţie a tenisului feminin.

Peste două săptămâni ea va intra în top 10 al ierarhiei funcţie de numărul săptămânilor petrecute pe primul loc urmând s-o depăşească pa Victoria Azarenka.
Dintre jucătoarele active, Simona se va clasa pe locul 3 în această ierarhie (la sfârşitul ştirii).

Simona va primi trofeul Dubai Duty Free cu ocazia Turneului Final WTA de la Singapore (21-28 ocotmbrie), competiţie care le reuneşte pe cele mai bune 8 jucătoare ale sezonului şi unde românca s-a calificat prima pentru actuala ediţie şi pentru a 5-a oară la rând, după un sezon remarcabil, subliniat explicit şi de site-ul WTA: un palmares victorii înfrângeri 46-11,  cu titluri cucerite la Roland Garros, Premier 5 Montréal şi International Shenzhen, finale jucate la Australian Open, Premier 5 Roma şi Cincinnati, semifinale la Premier Mandatory Indian Wells şi Premier 5 Doha, sferturi de finală la Premier Mandatory Madrid şi Premier Stuttgart.

Simona a declarat pentru site-ul WTA:

Să termin sezonul ca lider WTA anul trecut a fost o imensă onoare pentru mine. Să o fac pentru a doua oară în 2018 este o realizare specială, mai ales că acesta a fost anul în care am câştigat primul titlu la un turneu de Mare Şlem. Să-mi văd numele alături de celelalte legende care au reuşit să termine sezonul pe primul loc mă face să fiu foarte mândră.

La rândul lui, preşedintele executiv WTA, Steve Simon a spus:

Simona a reuşit un nou sezon remarcabil şi este un privilegiu să putem sărbători locul 1 pe care îl va ocupa la sfârşitul sezonului, pentru al doilea an la rând. 
Câştigarea unui titlu de Mare Şlem şi calificarea în 6 finale reprezintă o realizare remarcabilă, iar în afara terenului Simona întruchipează toate valorile proprii unui lider al circuitului WTA.

1. Germany Steffi Graf 377
2. Czech Republic/United States Martina Navratilova 332
3. United States Serena Williams 319
4. United States Chris Evert 260
5. Switzerland Martina Hingis 209
6. Socialist Federal Republic of Yugoslavia/Federal Republic of Yugoslavia/United States Monica Seles 178
7. Belgium Justine Henin 117
8. United States Lindsay Davenport 98
9. Denmark Caroline Wozniacki 71
10. Belarus Victoria Azarenka 51
11. Romania Simona Halep 50
12. France Amélie Mauresmo 39
13. Germany Angelique Kerber 34
14. Russia Dinara Safina 26
15. United States Tracy Austin 21
Russia Maria Sharapova
17. Belgium Kim Clijsters 20
18. Serbia Jelena Janković 18
19. United States Jennifer Capriati 17
20. Spain Arantxa Sánchez Vicario 12
Serbia Ana Ivanovic
22. United States Venus Williams 11
23. Czech Republic Karolína Plíšková 8
24. Spain Garbiñe Muguruza 4
25. Australia Evonne Goolagong Cawley 2

Credit Info: wikipedia.org

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.