Embed from Getty Images

Aflat în plin efort pentru a ajunge din nou la forma de odinioară, după accidentarea care i-a compromis a doua jumătate a sezonului trecut şi o parte din cel actual, Stan Wawrinka s-a accidentat din nou, tocmai când era pe punctul să debuteze la turneul de acasă, ATP 500 Series “Swiss Indoor Basel”.

Acum necazul s-a întâmplat în timpul antrenamentului de duminică, efectuat cu Roger Federer, când Stan s-a accidentat la spate (o secvenţă, la sfârşitul ştirii).

Totuşi el rămâne optimist pentru viitorul sezon, căci acesta s-a încheiat:

A fost un an cu multe provocări, fizice şi mentale, dar sunt motivat pentru noul sezon.

Lui Stan i-a fost într-adevăr greu anul acesta: a reintrat la Australian Open, după ce în 2017 nu mai jucase după Wimbledon, din cauza accidentării la genunchi – care a necesitat operaţie – dar după primele 4 turnee a trebuit să facă o nouă pauză ca să-şi completeze pregătirea – ratând Masters 1000 Indian Wells şi Miami – apoi a revenit din nou, cu rezultate satisfăcătoare: semifinale la 250 Series St. Petersburg, sferturi la Masters 1000 Cincinnati, tur 3 la US Open şi Masters 1000 Toronto, reuşind pe parcurs şi două victorii la unul şi acelaşi membru al top 10 ATP, Grigor Dimitrov (6 ATP, respectiv 8) la Wimbledon şi US Open.
Acest parcurs l-a ajutat să revină de pe locul 263 ATP pe care coborâse în iunie până pe cel actual, 68.

Locul lui pe tabloul de la Basel a fost luat de lucky loser-ul Dusan Lajovic (Serbia, 79), învinsul lui Marius Copil din runda finală a calificărilor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.