Fie Marius Copil reintră în formă pe final de sezon, fie s-a activat simţind cuţitul la os – a se citi prezenţa în top 100 ATP.
Nu contează, important este că astăzi a reuşit al doilea rezultat excelent în calificările ATP 500 Series “Swiss Indoor Basel”.

În runda decisivă a calificărilor el a învins fără emoţii deosebite un jucător aflat într-o formă foarte bună în a doua jumătate a sezonului, dovadă şi maximul clasamentului înregistrat la începutul acestei săptămâni:

Marius Copil (90 ATP) – Dusan Lajovic (Serbia, 50) [1] 6-4, 6-3

Partida a durat 1h6′.
Marius a câştigat primul set, datorită break-ului pe care l-a reuşit în jocul 2. Şi în manşa a doua a câştigat primul cu returul în jocul 3, dar Lajovic a făcut acelaşi lucru în al 8-lea, la singura oportunitate de break pe care şi-a creat-o. Imediat însă, jucătorul nostru a mai reuşit un break şi a încheiat partida cu un game câştigat la zero.
Toate acestea, în condiţiile în care nu a servit decât 5 aşi astăzi.

Marius acumulează 20 de puncte ATP, un premiu financiar în valoare de 14.700 € şi aşteaptă încheierea calificărilor pentru a-şi afla adversarul pe care îl va întâlni în primul tur (R32) pe tabloul principal.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.