Galerie: Marius şi Roger în timpul partidelor de ieri
Credit Foto: sina.cn
Galerie videoclipuri, la sfârşitul ştirii

După victoria din semifinalele turneului ATP 500 Series “Swiss Indoors Basel”, Marius Copil a spus în interviul de după partidă (video, la sfârşitul ştirii):

Până acum am avut un parcurs incredibil, este un vis, sper că va continua şi mâine şi voi face un alt meci mare. Nu mă aşteptam ca în penultima săptămână a sezonului să joc atât de bine.
Până acum am pierdut multe partide la limită în primul tur, dar ştiam că va trebui să lupt în continuare, să mă concentrez mai bine la antrenamente, ca să devin mai bun.
Acum văd că lucrurile se aşează după cum îmi doresc, încep să câştig şi meciurile cu set decisiv, sunt mai concentrat în timpul partidelor şi rezultatele au început să apară.
Aşa că va trebui să continui să fac toate acestea şi să-mi testez limitele.
Din calificări şi până acum am avut adversari importanţi, sper că mâine îl voi întâlni pe Roger. Să-l întâlnesc în oraşul lui natal, într-o finală, este un vis devenit realitate. Mă voi bucura de fiecare minge în parte, indiferent de scor. Voi da tot ce am mai bun şi sper ca spectatorii să aibă parte de un meci pe cinste.

Darren Cahill – antrenorul care înaintea Simonei, a avut succese uriaşe şi cu elevii lui din ATP – i-a felicitat pe Marius şi pe Andrei Pavel:

O săptămână nemaipomenită pentru Marius Copil. Noroc în finala de mâine. Să joci o finală cu Roger în Elveţia apare în lista de fantezii a oricărui jucător de tenis. O ovaţie puternică şi pentru antrenorul Andrei Pavel. Minunată muncă de echipă.

Cum Roger i-a îndeplinit lui Marius dorinţa pe care şi-o exprima în interviu, astăzi, nu mai devreme de ora 16.00 va începe finala:

Marius Copil (93 ATP) [Q]Roger Federer (3 ATP, maxim al carierei: 1 ATP – prima dată pe 3 februarie 2004, ultima dată pe 18 iunie 2018, timp de 310 săptămâni – în 6 serii, 37 de ani) [1]

Palmares direct: 0-0

Marius va fi al 56-lea adversar pe care îl va întâlni Roger în cea de-a 151-a finală a carierei:

Credit Info: Twitter @LucaBeck

După victoria din semifinale, Roger a spus despre Marius (videoclip, la sfârşitul ştirii):

Am văzut ceva din meciul cu Cilic, a jucat excelent. Am văzut ceva din cel cu Zverev, a jucat de asemenea excelent. Când îl va întâlni pe Federer, va juca tot excelent? Nu sunt sigur. Dar în orice caz sunt nerăbdător să aflu.
A făcut o partidă mare cu Zverev. A servit foarte bine atunci când a avut nevoie şi a avut o variaţie bună de pe linia de fund.

Dacă cele 6 victorii ale lui Marius la Basel le-am urmărit pe îndelete: Mischa Zverev (90) şi  Dusan Lajovic (50), în calificări; Ryan Harrison (59), Marin Cilic (6) [3], Taylor Fritz (57) şi Alexander Zverev (5) [2],

Roger Federer i-a învins în drumul spre a 14-a finală la Basel pe: Daniil Medvedev (20): 6-1, 6-4 în 1h4′, Gilles Simon (32): 7-6(1), 4-6, 6-4 în 2h34′, Jan-Lennard Struff (52): 6-3, 7-5 în 1h7′ şi pe Filip Krajinovic (35): 6-2, 4-6, 6-4 în 2h9′.

Rezultatele lui Roger Federer în acest sezon – palmares victorii / înfrângeri: 39-7 – au fost:

  • 3 titluri: Australian Open, 500 Series Rotterdam, 250 Series Stuttgart
  • 3 finale: Masters 1000 Indian Wells – a pierdut la Juan Martín del Potro (8), 500 Series Halle – a pierdut la Borna Coric (34) şi Masters 1000 Cincinnati – a pierdut la Novak Djokovic (10)
  • semifinale Masters 1000 Shanghai – la Borna Coric (19):
  • sferturi de finală Wimbledon – la Kevin Anderson (8)
  • optimi de finală US Open – la John Millman (55)
  • tur 2 (primul meci) Masters 1000 Miami – la Thanasi Kokkinakis (175)

*

Ordinea de joc – 28.10 – ATP Swiss Indoors Basel 2018

Tablourile turneelor ATP

*

Galerie videoclipuri (4): Interviul lui Marius , Interviul lui Roger şi rezumatele semifinalelor:



LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.